STO ŽENSK NA TRIGLAV

Poslednja priložnost za pot nad oblake

Objavljeno 29. julij 2017 16.07 | Posodobljeno 29. julij 2017 16.07 | Piše: Boštjan Fon

Izbrane udeleženke peljemo še na trening s tržiškimi gorskimi reševalci.

Načrt poti, ki jo bomo prehodili v začetku septembra. Foto: Boštjan Fon

LJUBLJANA – Tako kot smo napovedovali, danes še zadnjič pod noske naših prelestnih deklic potiskamo prijavnico za naš tradicionalni pohod Sto žensk na Triglav. Vezi sodelovanja, ki smo jih stkali z Gorsko reševalno zvezo Slovenije (GRZS), z vsega zaupanja vrednimi fanti, ki vsako leto spremljajo pohodnice, so tudi letos trdne. S partnerjem v projektu, Mlekarno Celeia, ki ponuja najboljše izključno iz slovenskega mleka brez gensko spremenjenih organizmov, smo zavihali rokave in pristopili k logistični pripravi projekta tako, da imamo že debel mesec pred začetkom vzpenjanja po triglavskih poteh urejeno tudi najmanjšo podrobnost.

PRIJAVITE SE TUKAJ!

Vaja pod Ljubeljem

Pred leti smo se odločili, da pohodnicam organiziramo trening, na katerega smo povabili njihove družinske člane. Vedno smo izbrali takšne poti v našem sredogorju, ki ustrezajo delu od Vodnikovega doma do doma Planika, najbolj napornemu kosu našega vsakoletnega vzpona proti Triglavu. Hkrati zato, da smo pokazali še dodaten košček čarobnosti pohajanja med našimi gorami, je trening voden tako, da vrnitev poteka v večernih urah, in sicer z naglavnimi lučkami, kar še popestri dogajanje.

Avgusta bodo naše izžrebanke – njihova imena bomo objavili naslednjo soboto – ob spremstvu gorskih reševalcev s postaje GRS Tržič za trening prehodile pot pred predorom Ljubelj na višini 1069 metrov do gorniškega učnega centra Zelenica, ki stoji na 1536 višinskih metrih. Kot nam je sporočil Slavko Rožič, eden naših dolgoletnih spremljevalcev pohoda, član postaje GRS Tržič in podpredsednik GRZS, skupaj s kolegi ne bodo le kazali poti navkreber in potem svetili navzdol. V gorniškem učnem centru bo namreč Andreja Jagodic, alpinistka in gorska reševalka, pripravila poučno predavanje s poudarkom na pripravi na gorniško turo.

Žreb sredi tedna

Več o letošnjem pohodu sto žena, hčera, sestričen, babic in kar je še ženskega sorodstva, ni moč zapisati. Žreb, velika večina prijaviteljic se je s klasične pošte, kjer je treba posliniti znamko, preselila na elektronski način, bo opravljen sredi naslednjega tedna. Ob tem nam bo, kot je že v navadi, s kakšno hudomušno domislico pomagal predsednik GRZS Igor Potočnik. Vse izžrebane bomo osebno poklicali, jih poprosili za potrditev, dodali njihovim že posredovanim podatkom še nekaj podrobnosti, potem pa ne prek računalnika, ampak kar po klasičnem poštarskem načinu do njihovih naslovov poslali obširno pismo z navodili za pripravo in opisom potrebnega v nahrbtniku. Seveda bomo dodali še nekaj skrivnosti, ki so prvopristopnicam neznane. Danes vas torej zadnjič pozivamo k prijavi, vi pa se odločite in pogumno stopite na pot proti vrhu »očakov kranjskih sivga poglavarja«. 

Deli s prijatelji