POZOR

Posledice nočnih neviht: strela udarila v hišo, cesto poplavilo

Objavljeno 12. junij 2016 10.09 | Posodobljeno 12. junij 2016 10.09 | Piše: A. L.

Nekateri so se ponoči ukvarjali z reševanjem svojega premoženja pred vodo.

Bohinj.

LJUBLJANA, SEVNICA, KOMEN – Vremenoslovci so imeli prav. Že v soboto popoldne so marsikje po državi divjale nevihte. O težavah so poročali najprej, sodeč po podatkih uprave za zaščite in reševanje, iz naselja Kompolje, kjer se je zaradi meteornih voda zamašil kanalizacijski vod. Gasilci PGD Boštanj so z vodnim pritiskom prebili zamašeni vod in sprostili pretok.

Ob 20.04 so v naselju Dolanci, občina Komen, gasilci PGD Komen skupaj s poveljnikom CZ občine Komen opravili ogled terena, ki se nahaja za stanovanjsko hišo. Ugotovili so, da ob močnejših nalivih skozi zid, ki ločuje vinograd in stanovanjsko hišo, pronica voda.

Danes zgodaj zjutraj ob 3.10 je v Domžalah strela udarila v hišo, dobro uro kasneje so gasilci GB na Peričevi ulici v Ljubljani odmašili sifon na strehi in preprečili zalivanje stanovanj v stanovanjskem bloku.

Zaradi obilnih padavin je okoli 5.54 zalilo del cestišča ob reki Mirni na relaciji Boštanj–Jelovec v občini Sevnica. Posredoval je dežurni delavec CGP Novo mesto, ki je postavil ustrezno prometno signalizacijo.

Deli s prijatelji