SIVA EKONOMIJA

Poslanka Črnak Megličeva priznala: Čistilki plačujem »na roke«

Objavljeno 18. marec 2014 18.30 | Posodobljeno 18. marec 2014 18.30 | Piše: Mo. S.

Medtem ko predseduje odboru, ki se ukvarja s problematiko delovnih razmerij, sama na svojem domu podpira delo na črno.

Andreja Črnak Meglič.

LJUBLJANA – Poslanka in predsednica odbora državnega zbora (DZ) za delo, družino, socialne zadeve in invalide Andreja Črnak Meglič (SD) se na sejah odbora ukvarja zlasti s problematiko delovnih razmerij in zaposlovanja, kamor seveda spada tudi delo na črno (naj spomnimo: odbor je pretekli teden potrdil predlog zakona o preprečevanju dela in zaposlovanja na črno).image

Medtem ko Črnak Megličeva v službi govori o delu na črno, ga na svojem domu – podpira. Potrdila je namreč, da svoji hišni pomočnici plačuje »na roke«. »Ali ne bi bilo to bolj, bom rekla, nepošteno, če tega ne bi povedala? Prepričana sem namreč, da zelo velik del Slovencev, med drugim tudi poslanke in poslanci, to počnejo,« je povedala za Pop TV.

Židan pričakuje ukrepanje inšpektorjev

Minister za kmetijstvo in okolje Dejan Židan, ki je sicer prvi v boju proti sivi ekonomiji (in hkrati tudi strankarski kolega Črnak Megličeve), je v zvezi s tem povedal, da njene besede dojema kot samoprijavo. Pričakuje, da jo bo poiskala pristojna inšpekcija in ukrepala tako, kot ukrepa vsakič, kadar kdo naredi nekaj narobe. Tudi če jo inšpekcija obišče, sankcije ne bodo ravno velike: obema s čistilko bodo napisali po 208 evrov kazni.

Najbrž ni treba posebej pojasnjevati, da poslanka s tem, ko svoji hišni pomočnici plačuje brez računa, nekaj prihrani, državni blagajni, za katero bi morala kot poslanka še posebej vzorno skrbeti, pa – škoduje.

Deli s prijatelji