PREVERJENO

»Poslanec PS je bil sodelavec SDV«

Objavljeno 15. marec 2014 19.51 | Posodobljeno 15. marec 2014 19.51 | Piše: P. J.

Roman Leljak pravi, da je preveril v arhivu in odkril, da v poslanskih klopeh sedi nekdanji sodelavec Udbe.

LJUBLJANA – »Preveril sem v arhivu. Poslanec Pozitivne Slovenije Jerko Čehovin je bil sodelavec SDV,« je v pogovoru, ki so ga predvajali na spletni strani SDS, dejal publicist in raziskovalec arhivov Roman Leljak.

Nekdanji sodelavci SDV pa še vedno krojijo tudi slovensko politiko. Pred dnevi smo slišali, da naj bi bil sodelavec SDV tudi Jerko Čehovin, poslanec Jankovićeve PS, so zapisali na strani v povzetku Leljakove izjave. »Danes sem to preverjal. Dejstvo je, da podatek drži. Gre za opuščene sodelavce SDV. Moral bo pojasniti, zakaj se nahaja v evidenci.«

Pravi, da ni

Predsednik parlamentarne komisije za nadzor varnostnih in obveščevalnih služb Jerko Čehovin naj bi, kot je dejal Leljak, sodeloval z Udbo, Čehovin pa je to v torek na seji komisije za peticije ter človekove pravice in enake možnosti zanikal.

Poslanec Pozitivne Slovenije je na včerajšnji seji komisije za peticije ter človekove pravice in enake možnosti, ki jo je vodila Eva Irgl (SDS), dejal, da se počuti, kot da bi bil na kakšnem tribunalu. Na seji ga je poslanec Franc Breznik (SDS) vprašal, ali je bil član SDV, Čehovin pa je odgovoril, da ne.

Breznik je včeraj na twitterju zapisal: »Bodimo odkriti, v arhivih Udbe je zapisan DNK dela slovenske moderne družbe.«

Deli s prijatelji