SESTAJANJE

Poslanci s sestanka pri Bratuškovi pobegnili k Jankoviću

Objavljeno 28. april 2014 19.20 | Posodobljeno 28. april 2014 19.20 | Piše: P. J.

Zoran Janković je za danes sklical svet stranke, Alenka Bratušek pa srečanje s poslanci. Kdo jih bo prepričal več?

Alenka Bratušek je tokrat morala priznati premoč Jankoviću.

LJUBLJANA – »Stranka je v petek razpadla, zgodile so se stvari, ki so ireverzibilne,« je po sestanku pri predsednici vlade dejal vodja poslancev PS Jani Möderndorfer. Predsednik PS Zoran Janković in poražena predsednica vlade Alenka Bratušek sta za danes vsak na svojem koncu sklicala sestanek.

Möderndorfer je pojasnil, da so se poslanci izrekli za stabilnost do predčasnih volitev. Te bodo po njegovih besedah najverjetneje jeseni. Več o načrtih poslancev, ki so bili pri Bratuškovi, bodo pojasnili jutri, ko se bodo pogovorili s preostalimi poslanci, ki so danes v tujini.

Ni povabila vseh

Že ob 16. uri so se na Gregoričevi s predsednico vlade sestali poslanci. Od 27 poslancev, ki jih šteje za zdaj še največja stranka v parlamentu, je na sestanek povabila 20 poslancev, prišlo naj bi 16 poslancev, dva pa sta odsotna, ker sta v tujini. Predčasno so sestanek z Bratuškovo zapustili Mitja Meršol, Alojz Potočnik in Brane Golubovič, ki naj bi bili pohiteli na sestanek k predsedniku PS, Zoranu Jankoviću.

Na sestanek Bratuškova ni povabila več poslancev, ki veljajo za Jankovićeve zaveznike. To so Branko Ficko, Jožef Kavtičnik, Tina Komel, Stanko Stepišnik, Barbara Žgajner, Renata Brunskole, Janja Klasinc in Lejla Hercegovac, poroča Delo.

Kdo odhaja iz PS?

Nekaj jih je že napovedalo, da se bodo udeležili ob 18. uri tudi sestanka pri Zoranu Jankoviću, ki je sklical svet stranke. Po burnem kongresu, ki je potekal v petek, sta Tamara Vonta in Dragan Bosnić že zapustila stranko, odhod je danes napovedal poslanec Jerko Čehovin, o tem pa razmišlja tudi poslanka Saša Kos. Podobno naj bi se odločil tudi vodja poslanske skupine Jani Möderndorfer. Golubovič je že sporočil, da zapušča poslansko skupino PS in bo odslej deloval kot samostojni poslanec.

Iz koalicijskih vrst je medtem bilo mogoče tudi danes slišati pozive Bratuškovi, naj odstopi, kot je obljubila, in naj se čim prej začne postopek za predčasne volitve.

Deli s prijatelji