V TUJINO

Pošiljanje SMS-sporočil bo dražje

Objavljeno 10. april 2013 16.48 | Posodobljeno 11. april 2013 12.29 | Piše: A. L.

Tudi če imate zakupljene količine, vas bo podražitev prizadela.

Postopno znižanje cen vključuje tudi SMS-sporočila, uporabo spleta in govornega poštnega predala

LJUBLJANA – »Sporočamo vam, da bomo s 7. majem 2013 spremenili zaračunavanje mednarodnih SMS- in MMS-sporočil,« uporabnike obveščajo na spletni strani Simobila. Po novem bodo tako sporočila iz Slovenije na številko tujega operaterja zaračunavali ločeno od sporočil, poslanih v Sloveniji.

Naj omenimo, da razliko med SMS-sporočili (v nekaterih paketih), poslanimi iz Slovenije v tujino, dela tudi Tušmobil. V paketu Free, denimo, vsak SMS v tujino zaračunajo 0,15 evra, če pa gre za države, ki spadajo v »ostali svet«, in satelitske destinacije, pa 0,20.


Stroški so jih prisilili v to

»Za spremembo načina zaračunavanja smo se odločili zaradi naraščajočih veleprodajnih stroškov na ravni mednarodnih SMS. Poudariti pa velja, da bodo spremembe veljale le za sporočila, poslana na tuje številke, in ne za sporočila, ki jih naši uporabniki pošljejo slovenskim uporabnikom, ki s slovensko številko gostujejo v tujini,« pojasnjujejo pri Simobilu.

 

Tudi če imate zakupljene količine sporočil

Cena v tujino poslanega sporočila bo znašala 0,15 evra za SMS oziroma MMS in bo enaka za vse tuje države. Ob tem opozarjajo, da ta sporočila ne bodo več vključena v mesečno naročnino zakupljenih enot sporočil SMS/MMS. Uporabnikom, ki pošljejo večje število sporočil v tujino, bodo ponudili paket Mednarodna sporočila 1001, ki bo vključevala 1001 sporočilo SMS/MMS v tujino za ceno 9,9 evra.

»Naročniki lahko zaradi spremembe pogojev, določenih v naročniški pogodbi v skladu s točko 108 Splošnih pogojev za izvajanje elektronskih komunikacijskih storitev družbe Si.mobil, d. d., v 30 dneh od objave sprememb brez odpovednega roka in brez sankcije odstopijo od naročniške pogodbe, če se s predlaganimi spremembami ne strinjajo.«

Pri Izimobilu o tem ne razmišljajo

»Za zdaj o posebni tarifi oziroma ločenem zaračunavanju SMS-sporočil, poslanih v tujino, ne razmišljamo,« so nam povedali pri Izimobilu. Iz Debitela pa so sporočili: »Imamo enotno ceno za pošiljanje sporočil SMS po Sloveniji ter iz Slovenije v katero koli državo na svetu.«

»V T-2 ne spreminjamo in bomo še naprej imeli enotno tarifo pošiljanja SMS iz Slovenije,« so sporočili iz T-2.

Na odgovore drugih ponudnikov še čakamo.

Deli s prijatelji