NAPAČNE INFORMACIJE

Poročila o počeni tirnici na koprski progi napačna, Slovenske železnice pojasnjujejo

Objavljeno 09. oktober 2015 17.55 | Posodobljeno 09. oktober 2015 17.55 | Piše: M. I.

Zastoji se občasno pojavljajo le zaradi obnovitvenih del.

S prizorišča danes dopoldne.

LJUBLJANA – Iz združenju za promet pri Gospodarski zbornici Slovenije (GZS) smo prejeli opozorilo o počeni tirnici na koprski progi, kar naj bi povzročilo zaprtje te enotirne železniške proge za dve uri zaradi obnovitvenih del. Po prvih podatkih je zaradi te okvare v smeri proti Kopru zaustavljenih na različnih železniških postajah po Sloveniji 24 tovornih vlakov, prav tako pa je iz smeri Kopra proti notranjosti neodpremljenih 17 vlakov. Predvidene zamude vlakov bodo zaradi obnovitvenih del od 11 do 16 ur. 

SŽ: Informacija ne drži

Janez Krivec s Slovenskih železnic (SŽ) pojasnjuje, da podatek, da zastoji nastajajo zaradi počene tirnice, ne drži. Res pa je da so zaradi počene tirnice sanacijska dela potekala včeraj med postajama Črnotiče in Hrastovlje. Proga je bila zaradi del včeraj zaprta med 16.50 in 18.30. Zaradi omenjenih del niso nastajali večji zastoji.

Med napovedano zaporo desnega tira proge med postajama Rakek in Postojna so nastali zastoji v tovornem prometu. Med Rakekom in Postojno se po načrtu nadaljujejo dela v okviru sanacije žledoloma in redno vzdrževanje proge. Gre za dela na voznem omrežju in na kretnicah. Promet med postajama poteka samo po enem tiru, zaradi česar je zmanjšana propustnost proge. Na uro lahko tako ta odsek prečkajo štirje tovorni vlaki.

Na SŽ zagotavljajo, da tovorni vlaki kar se da hitro prečkajo odsek, nekatere pa preusmerjajo tudi na goriško progo. Za nekatere potniške vlake na tem odseku so organizirali nadomestni avtobusni prevoz. Zapora bo trajala danes do 19. ure.

Deli s prijatelji