TRGOVCI

Popusti za upokojence na enem mestu

Objavljeno 02. februar 2013 09.33 | Posodobljeno 02. februar 2013 12.14 | Piše: Aleksandar Lukić

Pri nakupu v Mercatorju, Sparu ali Tušu boste privarčevali vsaj desetino.

Polsanci so pokojninsko reformo vendarle sprejeli.

LJUBLJANA – Med trgovci so vse bolj priljubljeni popusti za upokojence. Vsi trije največji trgovci jih ponujajo in pri vseh znašajo najmanj deset odstotkov (le v Tušu 11 odstotkov). Najprej pa boste pri vseh morali dokazati, da ste upokojenec.

Mercator

Pri najboljšem sosedu, kot se sami imenujejo, lahko upokojenci vsak četrtek pri nakupih v vrednosti 20 evrov ali več in ob predložitvi izkaznice društva upokojencev prejmejo kupon za deset odstotkov popusta, ki ga lahko unovčijo naslednji četrtek. Popust za upokojence se obračuna od končnega zneska računa, v katerem so že upoštevani vsi obračunani popusti.

Akcija ne velja v franšiznih prodajalnah Mercator.

Spar

Omenjeni trgovec ponuja upokojencem deset odstotkov popusta pri nakupu vsak prvi delovni dan v mesecu ter kosilo za dva evra. Kot prednost velja izpostaviti, da upokojensko Spar kartico lahko koristi vsa družina – upokojenec, lastnik kartice, namreč dobi več nalepk, ki jih lahko razdeli. A popust dobi tisti, ki prvi na dan popusta kupuje.

Kot smo zapisali, je Sparov dan za upokojence večinoma v začetku meseca, izjemoma pa tudi kasneje. »Točen datum se določa sproti, kupci pa so o tem obveščeni prek televizijskega oglasa, radia, spletne strani itd.,« so zapisali na spletni strani.

Tuš

Pri njih so nakupi za upokojence s Tuševo kartico ugodnejši vsako sredo. Potrošnikom upokojencem pri prvem nakupu v trgovinah, franšizah in drogerijah Tuš vrnejo 11 odstotkov vrednosti nakupa na Tuš klub kartico. Zbrani bonus se kot popust lahko izkoristi že pri naslednjem nakupu, ne glede na to, kateri dan ga potrošnik opravi.

Gorenje

Na spletni strani Gorenja smo opazili, da svoje izdelke upokojencem ponuja tudi Gorenje, in sicer v svojih prodajnih studiih. S seboj mora potrošnik prinesti potrdilo o statusu upokojenca, nato pa je upravičen do petodstotnega popusta na belo tehniko, deset odstotkov nižja cena pa upokojencem pripada za male gospodinjske aparate, sesalnike in parne čistilce, kuhinjsko posodo, dodatke, čistila, grelnike vode, hranilnike vode in toplotne črpalke ter klimatske naprave. Kdaj je mogoče opraviti cenejše nakupe? Vsakega 1., 2. in 3. v mesecu, piše na njihovi spletni strani.

Veleblagovnica Nama

Privilegij za zrela leta – tako dneva za popuste imenujejo v veleblagovnica Nama. Vsak prvi in zadnji delovni dan v mesecu imajo namreč upokojenci pravico uveljaviti desetodstotni popust na vseh oddelkih. Predložiti morajo le Modro kartico ali pokojninsko izkaznico. Popusti se ne seštevajo in ne veljajo za akcijske izdelke ali za nakup tobaka in revij.

Modiana

Desetodstotni popust za upokojence ponujajo vsak četrtek ob nakupu nad 50 evrov. Upokojenci lahko izkoristijo popust v prodajalnah Modiana, Modni hiši Maribor, v Maxiju (oddelek tekstila in kozmetike) in parfumerijah Beautique vsak četrtek ob nakupu za 50 ali več evrov in ob predložitvi izkaznice društva upokojencev.

Ljubljanske mlekarne

V njihovih diskontnih prodajalnah v Ljubljani in Mariboru upokojencem dvakrat mesečno ob nakupu nudijo desetodstotni popust. Popust lahko v letošnjem letu uveljavite v naslednjih dneh:

– 3. in 16. januarja,
– 5. in 19. februarja,
– 5. in 19. marca,
– 3. in 17. aprila,
– 7. in 21. maja,
– 4. in 18. junija,
– 3. in 17. julija,
– 1. in 21. avgusta,
– 3. in 18. septembra,
– 2. in 17. oktobra,
– 5. in 19. novembra in
– 3. in 19. decembra.

Popust lahko unovčite v diskontnih prodajalnah Ljubljanskih mlekarn v Ljubljani, Tolstojeva 63, in Mariboru, Osojnikova 5, ob predložitvi pokojninske izkaznice.

Bi nam radi sporočili, kje še imajo upokojenci popuste? Uporabite spodnji obrazec in nas o tem obvestite.

Deli s prijatelji