ODLOČITEV

Popoviča oprostili

Objavljeno 13. oktober 2015 17.48 | Posodobljeno 13. oktober 2015 17.49 | Piše: STA, Mo. S.

Popoviču in Bangijevu tožilstvo očita zlorabo položaja oziroma pomoč pri tem kaznivem dejanju v primeru zemljišč v Valdoltri, ki jih je koprska občina leta 2006 zamenjala za parcele v Kopru.

Se bo župan Boris Popovič po zaključku primera še smejal?

KOPER – Koprski župan Boris Popovič in predstojnik občinskega urada za okolje in prostor Georgij Bangijev nista kriva zlorabe položaja oziroma pomoči pri zlorabi položaja v primeru menjave občinskih zemljišč, je po koncu dokaznega postopka danes sklenil sodnik Matevž Gros.

Tožilka Tamara Pahor je za Popoviča sicer predlagala kazen enega leta zapora, za Bangijeva pa pogojno kazen osmih mesecev zapora s preizkusno dobo enega leta. Obramba obtoženih pa je zatrdila, da tožilstvo v ničemer ni konkretiziralo obtožb, in za obtoženca predlagala oprostitev.

Popoviču in Bangijevu tožilstvo očita zlorabo položaja oziroma pomoč pri tem kaznivem dejanju v primeru zemljišč v Valdoltri, ki jih je koprska občina leta 2006 zamenjala za parcele v Kopru. Te je potrebovala za gradnjo podaljška ceste nad Dolinsko cesto. Menjalna pogodba je bila po prepričanju tožilstva za občino škodljiva, njen namen pa je bil pridobiti lastništvo oziroma premoženjsko korist točno določeni osebi, saj je kupec nepremičnine nato prodal naprej po višji ceni.

Deli s prijatelji