POGODBA

Popovič: še pred iztekom roka je lokal prodal svoji mami

Objavljeno 03. september 2012 19.05 | Posodobljeno 03. september 2012 19.06 | Piše: Mo. S.

Občinski lokal je kupilo podjetje Popovičeve mame, in to tri dni prehitro.

Boris Popovič.

KOPER – Župan mestne občine Koper Boris Popovič je julija prodal občinski lokal Carpaccio pub, pogodba pa razkriva, da je bila podpisana tri dni pred iztekom roka za oddajo ponudb. Še zanimivejše je dejstvo, da je lokal kupilo podjetje Danita, d. o. o., ki je v lasti Popovičeve matere Solze Popovič.

Iz pogodbe je razvidno, da jo je Popovičeva sestra, sicer direktorica podjetja Danita Laura Ban podpisala 12. julija, kupnine v višini 187.000 evrov pa še ni poravnala. Izolskemu podjetniku, ki je prav tako želel kupiti lokal, ogleda niso dovolili, po izteku roka pa so mu sporočili, da je njegova prošnja prispela prepozno, čeprav jo je poslal 10. julija. Ponudbo v vrednosti 190.000 evrov je oddala tudi koprska slaščičarka, vendar so tudi njeno zavrnili, ker da je prišla prepozno.

Podpisal tri dni prehitro

Občina je pojasnila, da se je rok za oddajo ponudb iztekel 12. julija, kar se sicer sklada z dnem, ko je pogodbo podpisala Laura Ban. A Boris Popovič je pogodbo za prodajo, na kateri piše, kdo je kupec, podpisal že 9. julija, poroča Dnevnik.

Koprski kriminalisti so že na delu, saj je policija prijavo prejela avgusta.

Deli s prijatelji