IGRICE?

Popovič: ni (še) Jankovićev, kritičen pa je do vlade

Objavljeno 30. junij 2012 17.45 | Posodobljeno 30. junij 2012 17.45 | Piše: T. L.

Pred volitvami je podprl stranko SDS, Jankovićevi ga še niso prepričali.

Senat koprskega sodišča je obsodil koprskega župana

KOPER – Koprski župan Boris Popovič je včeraj ob odprtju poslanskih pisarn Pozitivne Slovenije (PS) v Kopru, Izoli in Piranu podpisal pristopno izjavo k stranki, a datuma, ko naj bi pristop začel veljati, ni napisal, poročajo Finance. »Če me bodo prepričali s svojim delom in programom, se pristop lahko zgodi. Videli bomo, ali bo na izjavi kdaj naveden tudi datum,« je povedal Popovič.

Z varčevanjem ni zagona gospodarstva

Stranko SDS, ki jo je podprl lani pred volitvami, še vedno podpira, bi pa marsikaj storil drugače. Trenutno pogreša skrb za gospodarstvo in razvoj, prepričan je namreč, da vlada ni izbrala pravega pristopa: »Prepričan sem bil, da bo vlada najprej povprašala občine, kaj potrebujejo, nato direktorje in se šele nato pogajala s sindikati. Občine imamo noge na mizi, ker ne vemo, kaj lahko delamo.« Z varčevanjem gospodarstva ne moreš rešiti, je za Finance še povedal koprski župan. Varčuješ tako, da denarja ne mečeš v zrak za neumnosti, ne pa z zmanjševanjem plač in pokojnin državljanov, še dodaja. 

Bogatih v Sloveniji ni

»Če gledamo na Slovenijo kot na firmo, smo nerentabilni. Niti David Copperfield nas ne reši na tak način,« je dejal. Težave so po njegovem predvsem v tem, da ni investicij. »Domačih investitorjev ni, čakamo samo še tujce. Če želimo imeti pametne investicije, se moramo pogovarjati o milijardah ali vsaj stotinah milijonov evrov, ne milijonih,« dodaja.

Meni, da v Sloveniji ni več tajkunov ali bogatih ljudi. »Slovenija nima nobenega tajkuna več. Tisti, ki je najbogatejši v Sloveniji, spada v srednji sloj,« je dejal.

Deli s prijatelji