ODZIV

Popovič: Mafija v Sloveniji močnejša kot italijanska

Objavljeno 29. avgust 2013 21.46 | Posodobljeno 29. avgust 2013 21.46 | Piše: STA, Ma. F.

Odvetnik Miro Senica naj bi imel z Luko Koper sklenjeno pogodbo, po kateri dobi mesečno 20.000 evrov pavšala.

Koprski župan Boris Popovič.

KOPER – Do zahteve Slovenske odškodninske družbe (Sod) za sklic skupščine Luke Koper, na kateri želijo zamenjati nadzornike Luke, je po prepričanju koprskega župana Borisa Popoviča prišlo, ker nadzorniki niso glasovali tako, kot si je nekdo zamislil. Kot je dejal v pogovoru za Kanal A, je mafija v Sloveniji neprimerno močnejša in bolje organizirana kot v Italiji.

S tem se je koprski župan odzval na imenovanje Gašparja Gašparja Mišiča na čelo Luke Koper. Mišič in Popovič sta po poročanju Sveta sicer sklenila nekakšno zavezo, da javnosti povesta, kam odteka denar iz pristanišča. Kot eno izmed imen je Popovič izpostavil odvetnika Mira Senico, ki naj bi imel z Luko Koper sklenjeno pogodbo, po kateri dobi mesečno 20.000 evrov pavšala. To je Popovič označil za »nerazumno«.

Janković bi po njegovo moral postati premier

Prezira do potez predsednika uprave Soda Tomaža Kuntariča Popovič ne skriva, da bi država občini z izredno skupščino vzela stol med nadzorniki, pa ne bo dovolil. »Zamerili so se vsej lokalni skupnosti, občanom in občankam, kaznovali pa bodo delavce. Kdo je Kuntarič, da lahko vse kaznuje?« se vprašuje Popovič.

Na dan, ko je Gašpar Mišič v Portorožu odprl poslansko pisarno, je sicer koprski župan podpisal pristopno pogodbo k Pozitivni Sloveniji, a brez datuma. Kot pravi sam, bi datum pripisal, če bi Zoran Janković prevzel stranko. Da bi sklenil pakt z Jankovićem in bi Luko gradili dvorni izvajalci, pa zanika. Dodal je, da bi Janković moral postati premier. »Ne vem, če bi bil najboljši, ampak neprimerno boljši, kot so do zdaj. Ne more neka tajnica biti boljša od njega, tudi če hoče biti, ne more,« je še povedal župan Kopra.

Deli s prijatelji