NEVIHTNO

Popoldne bo nevarno, za vikend pa 30 stopinj

Objavljeno 26. maj 2016 11.43 | Posodobljeno 26. maj 2016 11.43 | Piše: Mo. S.

Kmalu pride nova sprememba: v noči na ponedeljek nas bo prešla neizrazita hladna fronta, ki bo ozračje precej ohladila.

Tornado je opustošil po Oklahomi.

LJUBLJANA – Čeprav imamo v zadnjih dneh podnevi že prave poletne temperature, se kakšnega daljšega obdobja sonca ne moremo veseliti. Za konec tedna bo sicer še precej toplo, nato pa sledi ohladitev.

Močnejši lokalni nalivi in strele

Pestro pa bo že danes. V večjem delu države bo sončno, sredi dneva in popoldne pa bo v notranjosti države več spremenljive kopaste oblačnosti. Nastajale bodo krajevne plohe in nevihte, dnevne temperature se bodo dvignile do 27 stopinj Celzija. 

Agencija RS za okolje (Arso) je za danes izdala tudi rumeno stopnjo ogroženosti, ki velja za vso državo. »Lokalno so možni močnejši nalivi, piš vetra in udari strel. Hitro lahko narastejo hudourniški vodotoki,« so zapisali. Svetujejo, da smo pozorni na bližajoče se nevihtne oblake. »Med nevihto se ne zadržujte na izpostavljenih mestih, počakajte na varnem mestu, nevihta običajno ne traja dolgo.« Ob razgretem ozračju utegne koga presenetiti tudi toča, vendar pa te veliko vnaprej ni mogoče napovedati.

Na Vandraj ne manjka idej za oddih, ta konec tedna pa še posebej priporočajo Lošinj, kjer bo dišalo po Mediteranu.

Prišla bo magična tridesetica?

Tudi petek bo še sončen, čez dan pa bo zapihal veter južnih in zahodnih smeri. Najnižje jutranje temperature bodo od 8 do 14, najvišje dnevne pa od 24 do 28 stopinj Celzija. Podobno vreme se bo nadaljevalo tudi za konec tedna, ko bodo ob popoldnevih sicer lahko deležni kakšne plohe ali nevihte, se bo pa pošteno ogrelo. Kot kaže, bo temperatura ozračja na jugovzhodu države dosegla celo 30 stopinj.

image

Naslednji teden hladnejši in moker

Kmalu pa pride sprememba: v noči na ponedeljek nas bo prešla neizrazita hladna fronta, ki bo ozračje precej ohladila. Pod vplivom razmeroma vlažnega jugozahodnega in zahodnega vetra bomo tako ostali vse do naslednjega petka. Celotni naslednji teden bo spremenljivo oblačno, vsak dan pa bo kakšna ploha ali nevihta. Dnevne temperature se bodo gibale okoli 20 stopinj.

image

Deli s prijatelji