HUDA URA

Poplavilo 43 hiš, voda vdrla tudi v dom za ostarele

Objavljeno 28. avgust 2014 09.23 | Posodobljeno 28. avgust 2014 09.23 | Piše: S. U.

Največ dela so imeli gasilci na Škofjeloškem in v Kranju.

LJUBLJANA – Včeraj je močno deževje, ki je zajelo osrednjo Slovenijo, gasilcem povzročalo nemalo težav. V Kranju je zaradi lokalnega neurja voda poplavila kleti večjega števila objektov. Meteorna voda je poplavila kleti v 43 stanovanjskih hišah, tri večstanovanjske stavbe, tri proizvodne prostore, dom za ostarele in gostinski objekt. Posredovali so gasilci JZ GRS Kranj, PGD Predoslje, Britof, Žabnica, Kranj - Primskovo, Goriče, Mavčiče, Jošt, Trstenik, Besnica, Bitnje, Kokrica, Breg ob Savi ter Stražišče, ki so izčrpali vodo iz objektov, poroča uprava za zaščito in reševanje.

Črpali meteorno vodo

V Ulici Janeza Mežana v Cerkljah na Gorenjskem so gasilci PGD Cerklje na Gorenjskem iz kleti stanovanjske hiše izčrpali in posesali meteorno vodo. V Škofji Loki je zaradi lokalnega neurja voda poplavila kleti večjega števila objektov, poplavljala je cestišča in nanašala zemljino. V naselju Zbilje, občina Medvode, so gasilci PGD Zbilje na treh lokacijah izčrpali meteorno vodo iz kletnih prostorov. V občini Ljubljana so gasilci na Njegoševi cesti, Na Korošici, Obirski ulici, Savski cesti, Vodovodni cesti in Grassellijevi ulici izčrpali meteorno vodo iz kletnih in drugih prostorov. Na Potrčevi ulici v Ljubljani pa je meteorna voda zalila kleti treh objektov. Gasilci GB Ljubljana so vodo izčrpali in počistili prostore.

Več o vremenuimage

 

Obeta se izboljšanje vremena

Danes bo sprva še nekaj ostankov oblačnosti, a se bo dopoldne postopno zjasnilo in dan bo večinoma sončen. Na Primorskem bo pihala šibka burja. Najvišje dnevne temperature bodo od 21 do 24, na Primorskem do 27 stopinj. V petek bo pretežno jasno. Ponekod po nižinah bo zjutraj megla. Najnižje jutranje temperature bodo od 7 do 12, najvišje dnevne od 22 do 25, na Primorskem okoli 28 stopinj Celzija, napovedujejo v Agenciji RS za okolje.

V soboto bo večinoma sončno, proti večeru pa se bo predvsem v severni polovici Slovenije zmerno pooblačilo. V nedeljo bo na Primorskem dokaj sončno, drugod bo delno jasno z občasno povečano oblačnostjo. V notranjosti Slovenije bo nastalo nekaj ploh.

Je tudi vas prizadelo močno deževje? Sporočite nam in pošljite fotografijo.

Deli s prijatelji