VREME

Poplava ogroža hiše, sneg ruši farmo

Objavljeno 27. februar 2013 12.31 | Posodobljeno 27. februar 2013 14.49 | Piše: D. P.

Padavine bodo slabele in se umikale proti jugovzhodu, kjer bodo ponehale zvečer in ponoči.

Krka bo zvečer prestopila bregove.

MURSKA SOBOTA, RADENCI – Otoplitve in padavine povzročajo obilo težav. V Radencih je poplavilo klet. V Ljutomeru gasilci črpajo meteorne vode v dveh hišah. V Lendavi pa postavljajo protipoplavne vreče na dveh koncih, da bi preprečili vdor vode v stanovanjski hiši.

Pri Majšperku je Dravinja prestopila bregove, pri Šentilju pa zemeljski plaz ovira promet v smeri Sladkega vrha. Na delu pa so tudi gasilci v Spodnji Polskavi. Očistili so odtočne jaške ter iz hiše izčrpali meteorno vodo.

Streha ni zdržala

S snegom pa imajo težave na Notranjskem, kjer se je pod težo snega udrla streha piščančje farme v naselju Hrušica. Na Koroškem težak sneg ogroža gospodarsko poslopje v Šentanelu.

Nekaj padavin bo še

Padavine bodo slabele in se umikale proti jugovzhodu, kjer bodo ponehale zvečer in ponoči. Po nižinah bo večinoma deževalo. Najvišje dnevne temperature bodo od 2 do 6, na Primorskem do okoli 12 stopinj C. Jutri bo na Primorskem precej jasno, šibka burja bo ponehala. Drugod bo sprva oblačno, popoldne se bo ponekod v severovzhodni in severni Sloveniji delno zjasnilo. Najnižje jutranje temperature bodo od 0 do 3, v alpskih dolinah okoli –4, na Primorskem do 5, najvišje dnevne od 4 do 8, na Primorskem do 14 stopinj.

So težave tudi na vašem koncu? Pošljite nam fotografijo in delite zgodbo z bralkami in bralci.

Deli s prijatelji