STANJE

Ponoči: zalivalo je objekte in podiralo drevesa

Objavljeno 15. julij 2012 09.32 | Posodobljeno 15. julij 2012 09.33 | Piše: P. J.

Kar 81 gasilcev je v Velenju pomagalo občanom, ki so imeli hude težave z meteorno vodo.

Fotografija je simbolična.

LJUBLJANA – Neurje, ki je divjalo ponoči, je največ težav povzročalo na Gorenjskem in Celjskem. Gasilci so morali posredovati kar nekajkrat. Najhujše je bilo v Velenju, kjer je zalilo kar 23 objektov. Posredovalo je 81 gasilcev.

Zalivalo tudi na Hrušici

V Kranjski Gori so gasilci morali izčrpati meteorno vodo, voda pa je zalila cesto in stanovanje na Koroški Beli in dve stanovanji v večstanovanjskih objektih na Hrušici. Na Hrušici je voda zalila tudi kletne prostore cestninske postaje Hrušice. Na Bledu je zalilo kletne prostore podjetja Telekom in dve stanovanjski hiši. Meteorna voda je zalila tudi šest prostorov v Kranju in na avtobusni postaji. Na Valjavčevi ulici je razkrilo streho stanovanjske hiše.

Streho in gradbeni oder ob stanovanjski hiši je podrlo v Srednji vasi, podiralo pa je tudi drevesa. Na cesto sta padli drevesi v občini Cerklje in v Stahovici v Kamniku. V naselju Potoče in Kokra sta podrti drevesi padli na električni drog.

Burna noč

V Lokah je voda začela zalivati gostinsko-stanovanjski objekt. Gasilci so morali posredovati tudi v Okonini in v Račici pri Savinji, kjer je začelo zalivati stanovanjsko hišo. V Andražu nad Polzelo je močan veter podrl drevo, ki je padlo preko ceste. Drevo se je podrlo tudi v Veliki Pirešici

V Velenju je meteorna voda zalila kar 20 stanovanjskih in 3 poslovne objekte. Posredovalo je kar 81 gasilcev in 12 vozil iz PGD Velenje, Šalek, Bevče, Pesje in Vinska Gora.

V Slovenski Bistrici je na Trgu Alfonza Šarha voda poplavila celotni trg in bližnji gostinski lokal. Danes zgodaj zjutraj se je čez cesto podrlo drevo tudi v naselju Kobilščak in v Murski Soboti.

Je zaradi neurja tudi pri vas nastala škoda? Pošljite nam svoje fotografije.

Deli s prijatelji