NEUSMILJENA NARAVA

Ponoči nov šok: voda drla v hiše, ostali so brez elektrike

Objavljeno 12. november 2014 08.41 | Posodobljeno 12. november 2014 09.38 | Piše: A. K.

Najhujše je bilo na območju Ilirske Bistrice, kjer so se prebivalci vso noč borili s poplavami.

LJUBLJANA – Napovedi Agencije RS za okolje (Arso) so se uresničile. Za danes so namreč za severozahod in jugozahod države napovedali močnejše padavine z nevihtami, ki so še povečale težave prebivalcev na Notranjskem. Radio Slovenija poroča, da se je v vaseh Bač in Knežak sprožil protipoplavni alarm.

Voda drla v hiše, številni brez elektrike

Ponoči je bilo najhujše na območju Ilirske Bistrice, kjer so potrebovali dodatne protipoplavne vreče, še posebej v vasi Bač, kjer je bilo poplavljeno središče. Tam je voda drla na dvorišča in poplavljala hiše.

Za prebivalci tamkajšnjih vasi je še ena neprespana noč, prav tako za gasilci, ki so na pomoč poklicali tudi policijo. Ta je okoli 6. ure zjutraj pomagala na cesti Bač–Koritnice.

Številna gospodinjstva na tem območju so ostala brez elektrike, najhujše je bilo v naseljih Bač, Koritnice in Knežak.

Kritično tudi v noči na četrtek

Ponoči je na Notranjskem padlo od 20 do 40 milimetrov padavin, lokalno pa tudi več. Manjše količine padavin so na tem območju predvidene tudi v noči na četrtek, zato naj bi se ojezeritve na kraških poljih notranjskega krasa še povečevale. Močnejše padavine so napovedane tudi za Zgornje Posočje, zato Arso opozarja, da lahko tudi na tem območju reke močneje narastejo.

Kakšna je bila noč pri vas? Če imate kakšno fotografijo, nam jo pošljite in z veseljem jo bomo objavili. 

Deli s prijatelji