HUDO NEURJE

Ponoči močno deževje, poplave, ogrožena celo stanovanjska hiša

Objavljeno 27. junij 2016 10.50 | Posodobljeno 27. junij 2016 10.50 | Piše: S. U.

Poplavljala je predvsem Dravinja.

LJUBLJANA – Konec tedna je prinesel precej burno vreme, gasilci in pripadniki drugih pristojnih služb so zato imeli polne roke dela. Veter je odkrival strehe, meteorna voda je zalivala kleti, udarilo je več strel. Nič drugače pa ni bilo v noči na ponedeljek. Ponoči je namreč Dravinja v srednjem in spodnjem toku poplavljala na območju vsakoletnih poplav.

Po poročanju uprave za zaščito in reševanje je ob 2.07 v Ročevnici (občina Tržič) meteorna voda zalila kletne prostore Doma Petra Uzarja. Gasilci PGD Bistrica pri Tržiču so vodo iz kletnih prostorov objekta posesali. Nekaj minut kasneje je v Lomu pod Storžičem (občina Tržič) meteorna voda ogrožala stanovanjsko hišo. Gasilci PGD Lom pod Storžičem in Bistrica pri Tržiču so s pomočjo potopne črpalke iz objekta izčrpali nateklo vodo.

Preberite več o vremenu.

Okoli 3.20 so zaradi neurja z močnim dežjem v občini Ravne na Koroškem meteorne vode pričele zalivati stanovanjske objekte, poplavilo pa je tudi cestišča. Tudi v občini Radlje so zaradi neurja z močnim dežjem meteorne vode zalivale objekte, poplavljena cestišča pa ovirajo promet.

Območje občine Mežica je okoli 3.58 zajelo neurje za močnim dežjem. Poplavilo je več stanovanjskih objektov, zaradi poplavljenih cestišč pa je oviran tudi promet. Na delu so gasilci in pristojne službe.

Plaz v Zgornjem kraju na Prevaljah ogroža stanovanjsko hišo. Tja so bili napoteni gasilci in obveščene pristojne službe. Ob 6.10 je zemeljski plaz zasul cesto BukovjeTrbonje. Ob 6.17 pa je prišlo do zdrsa plazu v Podkraju v občini Mežica.

Oblačno s padavinami

Danes bo pretežno oblačno s krajevnimi padavinami, deloma nevihtami. Hladnejše bo, zapihal bo severovzhodni veter, na Primorskem šibka burja. Zvečer se bo začelo jasniti. Najnižje jutranje temperature bodo od 14 do 19, najvišje dnevne od 18 do 23, na Primorskem do 26 stopinj Celzija.

Deli s prijatelji