MOKRA NOČ

Ponoči je bilo vreme neusmiljeno

Objavljeno 11. avgust 2017 11.36 | Posodobljeno 11. avgust 2017 11.36 | Piše: B. S.

Padala so drevesa, odkrivalo je strehe.

LJUBLJANA – V četrtek ob 20.00 so gasilci PGD Jareninski Dol posredovali na območju Pesnice pri Mariboru. Zaradi posledic so neurja prekrili dve strehi stanovanjskih objektov in odstranili sedem dreves s ceste.

Ob 20.00 so gasilci PGD Spodnja Idrija v Slovenski ulici v Spodnji Idriji prekrili poškodovano ostrešje stanovanjske stavbe. Poškodovalo jo je neurje z močnim vetrom.

Ob isti uri so gasilci PGD Rače posredovali v Ljubljanski ulici v občini Rače - Fram. Iz stanovanjskega objekta so izčrpali vodo.

Ob 20.03 so gasilci PGD Sevnica pokrili petnajst kvadratnih metrov strehe, odstranili drevo, zaščitili objekt, z objekta posesali vodo in počistili cestišče ter parkirni prostor.

Hudo tudi v Pomurju

Malo kasneje se je nad Pomurjem (Lenart, Beltinci, Moravske Toplice, Gornja Radgona, Murska Sobota, Šalovci, Črenšovci, Radenci, Puconci) razbesnelo močno neurje, ki je trajalo približno eno uro. Močan veter z dežjem in s točo je podiral drevesa, odkrival strehe in povzročil škodo na premoženju. Vse dežurne službe so bile na terenu, da so odpravljale posledice neurja. Na srečo je nastala samo materialna škoda.


Posredovala tudi policija

Ob 19.17 so policiste obvestili o poškodovanju vozila v naselju na območju Tolmina. Na kraju je patrulja ugotovila, da je na parkirano vozilo zaradi neurja padlo drevo in poškodovalo njegov sprednji del.

 
  

Zaradi neurja so drevesa padala kot za stavo v občini Rače - Fram, v Preboldu, Šmarju pri Jelšah, Benediktu, Rogašovcih, Šentilju, Apačah, v občini Sveta Ana in v naselju Izvir v občini Brežice ter Šmarjeških Toplicah.

Veter je strehe odkrival brez usmiljenja v Vitanju, Laškem, Ljutomeru, Gornjih Petrovcih, Zgornjem Kocjanu in Oplotnici.

Ob 20.08 je na območju Miklavža pri Ormožu pihal močan veter in podrl dve drevesi ter odkril streho osnovne šole in stanovanjske hiše. Gasilci so razžagali in podrli drevesi, očistili cestišče ter s ponjavo pokrili strehe.

Ob 20.36 je v Spodnjih Hočah neurje podrlo deset dreves na cestišče, ki so jih odstranili gasilci PGD Hoče. Prav tako so črpali vodo iz gospodarskega objekta.

Zaradi močnega vetra in naliva so po slovenskih krajih (Ormož, Sv. Andraž v Slov. Konjicah, Središče ob Dravi, Majšperk, Ptuj, Videm, Juršinci, Gorišnica, Hajdina, Trnovska vas in Zavrč) gasilci več PGD nudili pomoč občanom. 

Deli s prijatelji