NEURJE

Ponoči je besnelo: strela udarila tudi v Termah Čatež

Objavljeno 25. julij 2015 09.33 | Posodobljeno 25. julij 2015 09.47 | Piše: Mo. S.

Več delov države je ponoči zajelo močno neurje.

Fotografija je simbolična.

LJUBLJANA – Pretekla noč ponekod ni bila mirna, saj se je v več delih države razbesnelo pravo neurje, ki je povzročilo kar nekaj preglavic.

Pestro je bilo zlasti na območju Brežic, od koder poročajo o podrtih drevesih in poplavah. Ob 22.33 je v počitniškem kampu v Termah Čatež strela udarila v elektro omarico. Posredovali so gasilci PGD Brežice in Cerina, ki so ogenj pogasili, pregledali teren in odstranili še dve podrti drevesi. Čez nekaj časa so morali posredovati tudi na Tovarniški cesti v Intermarketu v Brežicah, od koder so prečrpali nekaj vode.

Močan veter je podrl več dreves v krajih Bušeča vas, Cerklje ob Krki, Veliko Mraševo, Bukošek, Dobrava, Bizeljsko, Mostec, Dobova, Jereslavec, Kapele, Rakovec, Bizeljsko, Župelevec, Gabrje, Gazice, Sela pri Dobovi in Mali Obrež. Posredovali so gasilci PGD Župelevec, Rakovec, Mali Obrež in dežurni pri CGP Brežice, ki so odstranili podrta drevesa in počistili cestišča.

Na tej povezavi preberite, kakšno vreme nas čaka danes.

V petek malo pred 23. uro so delavci CGP Krško in komunalnega podjetja na cestah v Brestanici in Gradnjah odstranili podrta drevesa. Drevo se je podrlo tudi na cestah Doropolje–Planina pri Sevnici in Jurklošter–Rimske Toplice. V Leskovcu, občina Celje, se je malo pred polnočjo zaradi vetra nagnil električni drog in začel ogrožati stanovanjski objekt. Posredovali so gasili z Ljubečne. Zaradi udara strele je zagorela elektro omarica gospodarskega poslopja v Slatini pri Ponikvi, na cesto Boštanj–Tržišče pa se je podrlo drevo.

O težavah poročajo tudi Korošci, ki so imeli nekaj dela s podrtim drevesom pri bencinskem servisu na Ravnah na Koroškem. Drevo je oviralo promet tudi v Črnomlju, v Ljubljani pa je neurje sredi noči povzročilo nekaj nevšečnosti stanovalcem Slovenske ceste, Židovske steze in Ulice talcev. Posredovali so gasilci GB Ljubljana, ki so prečrpali vodo ter odstranili posledice deževja.

Kako je bilo pri vas? Uporabite spodnji obrazec.

Deli s prijatelji