PRIHAJA PRAVA ZIMA

Ponekod že sneži

Objavljeno 29. januar 2015 21.11 | Posodobljeno 29. januar 2015 23.29 | Piše: Mo. S.

V pripravljenosti so vse plužne skupine.

Višnja Gora.

LJUBLJANA – »Ponekod po državi, predvsem v višjih predelih, sneži. Voznikom priporočamo previdno vožnjo in prilagoditev vožnje voznim razmeram,« svarijo na prometnoinformacijskem centru, kjer dodajajo, da lahko zjutraj pričakujemo, da bomo za svojo pot potrebovali dlje časa. Na pot pa se v vsakem primeru odpravite z ustrezno zimsko opremo.

Zaradi snega je promet za priklopnike in polpriklopnike prepovedan na cesti Ajdovščina–Col–Črni Vrh–Godovič in na hrvaški strani mejnega prehoda Babno Polje. Prelaz Vršič je zaradi snega na cesti prevozen samo za vozila do 3,5 tone, pa še to zgolj z uporabo verig.

Spremljajte potek padavin nad Slovenijo:

Zimske službe v polni pripravljenosti

Sicer pa so na prometnoinformacijskem centru pripravili obsežno prometno napoved za ves naslednji teden, ko pričakujemo obilnejšo pošiljko snega. Kot pravijo, je na avtocestah in hitrih cestah zaradi napovedanega vremena zlasti ponoči in jutri pričakovati posipne in plužne skupine vozil družbe Dars. Med vožnjo bodite zato še posebej previdni in upoštevajte varnostno razdaljo. Čeprav bodo avtoceste večinoma splužene in posipane, bo ponekod še vedno možnost snežne brozge na cestišču. V pripravljenosti so vse plužne skupine. V zimsko službo Darsa je vključenih 450 delavcev z 270 vozili, nadzorniki prometa v nadzornih centrih in operaterji prometnoinformacijskega centra, še sporočajo.


Opozorila in napotki

»Voznikom svetujemo, naj v času sneženja prilagodijo hitrost vožnje tako razmeram na avtocestah in hitrih cestah kot tudi na drugih državnih cestah in ostanejo strpni. Ne prehitevajo naj plužnih skupin, saj lahko s tem ogrozijo svojo varnost in varnost drugih udeležencev v prometu. Še posebej naj računajo na to, da bo potovanje trajalo dlje, zato naj se na pot odpravijo prej kot po navadi, pred tem pa naj se pozanimajo o razmerah na cestah na promet.si ali tel. 1970 oz. na brezplačnem odzivniku za stanje na avtocestah (080 2244) ter vseskozi spremljajo prometne informacije.«

Kako je pri vas? Uporabite spodnji obrazec.

Deli s prijatelji