KISLA NAPOVED

Ponedeljek bo deževen, na Primorskem utegne zagrmeti

Objavljeno 06. oktober 2013 17.05 | Posodobljeno 06. oktober 2013 17.05 | Piše: K. K.

Padavine lahko ponekod pričakujemo že danes popoldne.

Na Primorskem se bo segrelo do 19 stopinj.

Jutri se bomo po podatkih Agencije RS za okolje (Arso) skoraj povsod po Sloveniji zbudili v oblačno jutro. V zahodni in osrednji Sloveniji bo občasno deževalo, ob morju lahko tudi zagrmi. Na severovzhodu se bo oblačnost trgala. Na Primorskem bo pihala šibka, na Vipavskem tudi zmerna burja. Najnižje jutranje temperature bodo od 7 do 14, najvišje dnevne od 12 do 15, na Primorskem do 19 stopinj Celzija.

Dež pričakujte že danes, suho šele torek

Čeprav trenutno v večjem delu Slovenije še ne dežuje, lahko padavine pričakujemo že danes. Popoldne se bodo padavine od juga nekoliko okrepile. Šibka burja bo na Primorskem začela pihati zvečer. V torek bo pretežno oblačno in večinoma suho, v sredo pa oblačno in deževno.

Brez padavin samo na vzhodu

V krajih vzhodno od nas bo večinoma suho, drugod bo občasno rahlo deževalo, popoldne pogosteje v krajih južno od nas. Zvečer bo ob Jadranu začela pihati šibka burja. Jutri bo v krajih zahodno in južno od nas večinoma oblačno in deževno, v krajih severno in vzhodno pa bo zmerno do pretežno oblačno in večinoma suho.

Vlažno, vlažno, vlažno ...

Nad severnim Sredozemljem je plitvo ciklonsko območje, vremenska fronta se južno od naših krajev pomika proti vzhodu. S šibkim jugovzhodnikom v spodnjih plasteh ozračja k nam doteka precej vlažen zrak.
 

Deli s prijatelji