PRAVNOMOČNO

Ponarejal je, zdaj pa spet v občinski službi

Objavljeno 08. september 2013 12.24 | Posodobljeno 08. september 2013 12.24 | Piše: T. L.

Ljubiša Mihajlovič je ob prijavi na razpis za direktorja piranske občinske uprave predložil ponarejen dokument o delovnih izkušnjah, bil za to pravnomočno obsojen, potem pa je presedlal v novo službo na Popovičevo občino.

Piran ima stare korenine, tako da se v njegovem mestnem arhivu najde marsikaj, kar bi bilo lahko koristno tudi danes, čeprav smo spredaj 700 in več let.

PIRAN – Da v Sloveniji tudi obsodba ni ovira za službovanje v javnem sektorju, kaže primer Ljubiše Mihajloviča. Mihajlović se je kot tesni sodelavec Petra Bossmana po volitvah zavihtel na mesto direktorja občinske uprave, nato pa se je izkazalo, da je ob prijavi na razpis za direktorja piranske občinske uprave predložil ponarejen dokument o delovnih izkušnjah na enakem ali podobnem delovnem mestu, poroča zurnal 24.si.

Pravnomočna obsodba ni dovolj

Zaradi ponarejanja je sodišče Mihajloviča tudi pravnomočno obsodilo. In kaj dela obsojeni Mihajlovič danes? Je eden od visokih uradnikov koprske občinske uprave. 

Še več, ukrepala ne bo niti občina: odškodnine oziroma povračila neupravičeno izplačanih plač občinskega direktorja od neresnicoljubnega Mihajloviča namreč ne bodo zahtevali. Kot so za spletni portal povedali na občini, je Mihajlovič v času zaposlitve svoje delo opravljal. Očitno je občinarjem vseeno, da je na delovno mesto prišel zaradi ponarejenih listin. Je pa moral že v času kriminalistične preiskave Mihajlovič zapustiti občinsko kadrovsko stanovanje. 

Igor Šoltes, nekdanji predsednik računskega sodišča, meni, da bi se morala občina v tem primeru odzvati z odškodninsko tožbo. Za zurnal24.si je namreč dejal, da bi po obligacijskem zakoniku morala, ko gre za neupravičeno obogatitev, zahtevati sredstva nazaj.

Deli s prijatelji