NEZNANCI

Pomoč migrantom: ne nasedajte, denarja ne zbirajo po domovih

Objavljeno 01. oktober 2015 12.07 | Posodobljeno 01. oktober 2015 12.07 | Piše: STA, Mo. S.

Razpoznavno oblečeni in označeni prostovoljci sicer lahko pridejo na dom, a ti ne bodo zahtevali gotovinskega prispevka.

LJUBLJANA – Slovenske humanitarne in nevladne organizacije opozarjajo, da gotovinskih prispevkov za pomoč beguncem ne zbirajo po domovih. Te dni so bili namreč obveščeni, da so v eni od osrednjeslovenskih občin policisti obravnavali primer lažnega zbiranja denarja v imenu ene od slovenskih humanitarnih organizacij.

Kot so v skupnem sporočilu za javnost navedli pri nevladnih in humanitarnih organizacijah, takšne akcije brezvestnih posameznikov ali skupin v celoti zavračajo.

Donirate lahko drugače

Razpoznavno oblečeni in označeni prostovoljci sicer lahko pridejo na dom, a ti ne bodo zahtevali gotovinskega prispevka. Ljudje lahko donirajo prek spletnega bančništva, trajnika, SMS-sporočila ali kako drugače, so še navedli.

Vse humanitarne in nevladne organizacije za pomoč beguncem in druge programe pomoči, ki jih izvajajo, medtem še naprej zbirajo prostovoljne finančne prispevke in tudi nujno potrebno materialno pomoč: hrano, vodo, higienske pripomočke, oblačila ali denar, da lahko, kot še piše v sporočilu, pomagajo ob pravem času na pravem mestu.

Deli s prijatelji