GRADNJA URGENCE

Pomgrad: Oškodovani smo, a se ne bomo pritožili

Objavljeno 29. junij 2015 19.39 | Posodobljeno 29. junij 2015 19.39 | Piše: Mo. S.

»Menimo namreč, da je v interesu nas vseh, da se v prihodnjih postopkih javnega naročanja izognemo napakam, kakršne so se dogajale v tem primeru,« pravijo v podjetju, ki ne bo gradilo ljubljanske urgence.

LJUBLJANA – Ministrstvo za zdravje, ki do danes ni prejelo pritožbe neizbranega ponudnika, podjetja Pomgrad, bo takoj pristopilo k podpisu pogodbe s podjetjem Kolektor Koling. Gre za dokončanje del v diagnostično-terapevtskem centru (DTS) oziroma na ljubljanski urgenci. »S tem bodo izpolnjeni pogoji, da izvajalec začne gradbena, obrtniška in inštalacijska dela na objektu DTS oziroma ljubljanski urgenci. Pričakujemo, da bodo pogodbo vse pogodbene stranke podpisale do konca tega tedna,« so sporočili z ministrstva.

Na njihove navedbe so se v Pomgradu že odzvali. Kot pravijo, so ministrstvu oddali drugo najcenejšo ponudbo, na izbor pa so se v podjetju Kolektor Koling pritožili. In ministrstvo je izbralo njihimage. »Na to odločitev bi se seveda lahko v podjetju SGP Pomgrad pritožili, rok za našo morebitno pritožbo se je iztekel v petek, dne 26. 6. 2015. V podjetju smo se odločili, da tega ne bomo storili, kljub našemu prepričanju, da smo kot podjetje utrpeli poslovno škodo ter da so odgovorni s svojimi odločitvami in načinom vodenja postopka pri tem konkretnem javnem naročilu kršili zakonodajo,« so zapisali v Pomgradu.

Zavedajo se namreč, da bi s pritožbo ponovno ustavili proces gradnje druge faze urgence, zato se bodo osredotočili na tiste pravne poti, ki izgradnje v ničemer ne ovirajo. »Menimo namreč, da je v interesu nas vseh, da se v prihodnjih postopkih javnega naročanja izognemo napakam, kakršne so se dogajale v tem primeru,« so sklenili.

Deli s prijatelji