REŠEVANJE KRIZE

Polzela: v ponedeljek spet odprejo račune

Objavljeno 28. avgust 2015 15.24 | Posodobljeno 28. avgust 2015 15.24 | Piše: Mo. S.

Predsednika uprave Polzele Peter Kunstič bo ljudi pozval na delo, prejel je tudi nekaj novih naročil.

POLZELA – Finančna uprava RS (Furs) bo družbi Polzela predvidoma v ponedeljek deblokirala račune, ki so zaradi neplačanih prispevkov blokirani od konca julija. Vršilec dolžnosti predsednika uprave Polzele Peter Kunstič je povedal, da bo takoj po deblokadi 265 delavcem nakazal del julijskih plač in jih pozval nazaj na delo.

V ponedeljek namerava Fursu poplačati tudi del njegovih terjatev, ki so sicer zavarovane z delovnimi stroji tovarne. Kunstič je finančni upravi v sredo poslal novi načrt poplačila dolgov, vključno z vsemi denarnimi tokovi. Pred tem je namreč Furs njegov julijski predlog za poplačilo dolgov zavrnil.

Prejeli nova naročila

Po njegovih besedah so v času od blokiranja računov prejeli nekaj novih naročil, ponovno sodelujejo tudi z nemško družbo Falke, ki naj bi se zanimala za delni najem proizvodnje v Polzeli. Pred lansko odpovedjo sodelovanja s Polzelo je Falke prispeval tretjino prihodkov tovarne.

Kunstič je pripravil tudi nekaj ukrepov za zagotovitev finančne stabilnosti družb in bo med drugim predlagal dokapitalizacijo družbe v višini dva milijona evrov. Družba za upravljanje terjatev bank, ki je 27-odstotna lastnica Polzele, pa je že povedala, da ne bo sodelovala, dokapitalizaciji naj bi nasprotovali tudi drugi delničarji.

Sicer bo uprava Polzele, ki jo bo od torka vodil nekdanji predsednik uprave Pinusa Marko Klemenčič, upnike pozvala, da za 2,7 milijona evrov terjatev spremenijo v podrejeni dolg.

Deli s prijatelji