V TEŽAVAH

Polzela: se bodo delavci lahko že v ponedeljek vrnili na delo?

Objavljeno 26. avgust 2015 00.13 | Posodobljeno 26. avgust 2015 00.13 | Piše: STA, Mo. S.

Okoli 265 delavcev Polzele je dopoldne prejelo prehranske pakete Rdečega križa.

POLZELA – Po današnjih pogajanjih vršilca dolžnosti predsednika uprave Polzele Petra Kunstiča s predstavniki Finančne uprave RS (Furs) o odlogu oziroma zmanjšanju obveznosti družbe so se možnosti za deblokado računov bistveno povečale. Družba bo že v sredo pripravila dopolnjeno vlogo za odplačevanje obveznosti, o njej pa naj bi Furs odločal v petek.

Kunstič je povedal, da morajo Fursu predložiti tudi načrt kratkoročnega poplačila stroškov dela in upa, da bo s svojo ekipo pripravil kredibilne dokumente, ki bodo Furs prepričale o deblokadi računov, ki so blokirani od konca julija. Če bo do deblokade računov prišlo že v petek, bo Kunstič delavce pozval na delo v ponedeljek, do takrat pa ostajajo na čakanju doma.

Polzela potrebuje dva milijona evrov

Kunstič, ki pri poslovanju Polzele vsak dan ugotavlja nove nepravilnosti, se je prejšnji teden mudil pri nemškem Falkeju. Ta je lani odpovedal sodelovanje s Polzelo, pred odpovedjo pa je Falke prispeval tretjino prihodkov Polzele. Med obiskom je Kunstič preverjal, ali je Falke pripravljen najeti del proizvodnje tovarne, ki je dlje časa insolventna.

Po oceni Kunstiča Polzela potrebuje dokapitalizacijo dva milijona evrov, vendar je Družba za upravljanje terjatev bank (DUTB), ki je 27-odstotna lastnica Polzele, že povedala, da ne bo sodelovala, dokapitalizaciji naj bi nasprotovali tudi drugi delničarji. Sicer bo uprava Polzele upnike pozvala, da za 2,7 milijona evrov terjatev spremenijo v podrejeni dolg, je poročal časnik Finance.

Okrog 265 delavcev Polzele je dopoldne prejelo prehranske pakete Rdečega križa. Že lani jim je Rdeči križ dvakrat pomagal s temi paketi.

Deli s prijatelji