IMENOVANJE

Politik iz Zaresa trese direktorico Natašo Pirc Musar

Objavljeno 14. maj 2014 09.50 | Posodobljeno 14. maj 2014 09.50 | Piše: STA, K. K.

Programski svet RTV Slovenija bo danes obravnaval predlog za obnovo postopka imenovanja generalnega direktorja RTV Slovenija.

Danes bo znano, ali bo v ponedeljek nastopila novo službo.

LJUBLJANA – Programski svet RTV Slovenija bo danes obravnaval predlog za obnovo postopka imenovanja generalnega direktorja RTV Slovenija. Pet članov sveta namreč opozarja, da je glas programskega svetnika Matjaža Steržeta odločilno vplival na imenovanje nove generalne direktorice Nataše Pirc Musar, čeprav sploh ne izpolnjuje pogojev za člana sveta.

Problematična politična kariera

Pet programskih svetnikov Radiotelevizije Slovenija (RTVS) izpostavlja, da je bil Sterže leta 2010 na seznamu članov sveta stranke Zares in zato ne izpolnjuje pogojev za člana programskega sveta. Ti namreč med drugim določajo, da v programski svet ne smejo biti imenovani tisti, ki so bili v obdobju petih let pred imenovanjem člani organov političnih strank.

Ker je po prepričanju programskih svetnikov njegov glas od drugega kroga glasovanja naprej odločilno vplival na izvolitev generalne direktorice Pirc Musarjeve, predlagajo obnovo postopka imenovanja generalnega direktorja. Svetniki predlagajo, naj se ponovi glasovanje o vseh kandidatih od drugega kroga naprej.

Pirc Musarjeva: Zloraba prava

Pirc Musarjeva je v odprtem pismu programskim svetnikom označila zahtevo po obnovi postopka od drugega kroga glasovanja naprej za zlorabo prava.

V. d. predsednika programskega sveta RTVS Mitja Štular pa je v pisni izjavi za medije navedel, da je bil o Steržetovem primeru obveščen 14. aprila. Dan zatem je predsednika DZ prosil za hitro ukrepanje, a vsebinskega odgovora še vedno ni prejel. Svet bo tako predlog o obnovi postopka obravnaval danes.

Deli s prijatelji