ZAHTEVE

Policisti zaostrujejo stavko, najhujše bo na mejnih prehodih s Hrvaško

Objavljeno: 26.04.2013 07:01Posodobljeno: 26.04.2013 07:01

Zaostrena stavka bo predvidoma trajala do 5. maja, stavkali pa naj bi tudi hrvaški policisti.

  • Fotografija je simbolična.

LJUBLJANA – Policijski sindikat Slovenije (PSS) z današnjim dnem zaostruje stavkovne dejavnosti na območju celotne države. Zaostrena stavka bo predvidoma trajala do 5. maja, zaradi konca tedna in vmes tudi prvomajskih praznikov pa je pričakovati zastoje in daljše kolone na mejnih prehodih s Hrvaško. V sindikatu si želijo, da drugih zapletov zaradi stavke ne bi bilo.

Stavkali naj bi tudi Hrvati

Sindikat, ki sicer izvaja stavkovne dejavnosti od 10. januarja letos, se poleg tega pogaja še ločeno z ministrom za notranje zadeve in javno upravo Gregorjem Virantom. Po četrtkovem sestanku so po besedah predsednika sindikata Radivoja Uroševiča prišli zelo daleč, zato bi v prihodnjih dneh lahko prišli tudi do sporazuma.

Ob tem sta tako Uroševič kot Virant izrazila željo, da državljani zaradi stavke policistov ne bi imeli težav, a kljub temu je čez praznike pričakovati daljše kolone predvsem na mejnih prehodih s Hrvaško. Hkrati po besedah Uroševiča prihajajo informacije, da bodo kolegi na Hrvaškem prav tako začeli stavko, a meni, da bi to lahko bilo po 1. maju.

Virant danes tudi z zdravniki

Uroševič je napovedal tudi, da bodo aktivnosti prilagajali glede na dinamiko in uspešnost pogajanj, stavkajoče na kakšnem mejnem prehodu pa bo skušal prepričati, naj ne izvajajo stavke tako intenzivno, da ne bi res prihajalo do nezadovoljstva pri večjem številu prebivalstva.

Virant se bo sicer danes ločeno sestal še s predstavniki sindikata zdravnikov in zobozdravnikov Fides, ki je v četrtek skupaj s sindikatom PSS sporočil, da zahteva večjo avtonomijo pri pogajanjih, pošteno plačilo za pošteno opravljeno delo in zavedanje, da sta ustrezna zdravstvena in varnostna politika zelo pomembna koncepta posamezne države. V PSS so v ponedeljek sklenili, da tudi oni začnejo priprave na izvedbo stavke, a več podrobnosti o tem za zdaj še ni.

Povezane vsebine

Komentiraj članek

Pred komentiranjem se prosim prijavite. Še nimate uporabniškega računa? Registrirajte se!

Komentarji (5)

Slika za %user
anonimen uporabnik 26. april 2013 ob 14:55

Bravo. Mi ostajamo doma, pečemo na žaru in v senci poslušamo o gužvi na meji. To je za finale, saj po v vstopu Hrvaške v EU mej ne bo več...

Slika za %user
chokolada5 26. april 2013 ob 12:17

Dokler politična elita v Sloveniji ne bo doumela, da je treba vzeti denar tam, kjer je in ne siromašiti delavcev, se nebo nič spremenilo. Eno je, če vzameš človeku, ki zasluži 2ooo eur, drugo pa je, če vzameš tistemu, ki zasluži 700-800 eur. Vsi pa vemo, da je na državnih jaslih ogromno takih, ki zaslužijo lepe plače.

Slika za %user
Anonimen uporabnik 26. april 2013 ob 09:59

Itak stavkajo že devet let.

Slika za %user
leto2013 26. april 2013 ob 09:36

Edina naloga ljudstva je, da pridno dodaja vrednost in se tiho strinja
Ob bližajočem se prazniku dela: delajte in bodite tiho!
http://za-misli.si/kolumne/dusan-rutar/938-edina-naloga-ljudstva-je-da-p...

Slika za %user
Neprilagojen 26. april 2013 ob 09:36

Kjer je policija tam je gužva zato upam da jih ne bo v hribih med prazniki :)