KONČNO

Policisti zaključili stavko, sporazum je podpisan

Objavljeno 30. julij 2013 16.16 | Posodobljeno 30. julij 2013 16.16 | Piše: STA, P. J.

Sredstva, ki so namenjena za delo notranjega ministrstva in policije, se za leti 2013 in 2014 ne smejo zmanjšati.

Gregor Virant se je v intervjuju za Delo dotaknil tudi prijetja Hilde Tovšak.

LJUBLJANA – Minister za notranje zadeve Gregor Virant, generalni direktor policije Stanislav Veniger in predsednik Policijskega sindikata Slovenije (PSS) Radivoj Uroševič so na ministrstvu pravkar podpisali stavkovni sporazum. S tem je več kot polletna stavka policistov končana.

Predlog sporazuma, ki ga je vlada v ponedeljek objavila na svoji spletni strani glede mase plač sledi sporazumu med vlado in Sindikatom policistov Slovenije (SPS), podpisanemu konec maja. Tako se sredstva za plače, ki so namenjena za delo notranjega ministrstva in policije, za leti 2013 in 2014 ne smejo zmanjšati.

Po sporazumu med vlado in PSS bo omogočeno izplačilo delovne uspešnosti zaradi povečanega obsega dela pri izvajanju projekta Akcija zagotavljanja varovanja življenja in premoženja ljudi. Pri tem bo vlada zagotovila ministrstvu dodatna sredstva za izvajanje projekta, in sicer do konca leta 2013 v višini 600.000 evrov, za leto 2014 pa dodatnih 1,8 milijona evrov.

Sporazum prinaša tudi dogovor, da na policiji in ministrstvu do 1. januarja 2015 ne bo odpuščanj zaposlenih iz poslovnih razlogov, ta pa niso predvidena niti za leti 2015 in 2016. Posamezni dogovori v okviru sporazuma ne posegajo v plačni sistem in enotno višino povračil stroškov in drugih prejemkov v zvezi z delom zaposlenih v javnem sektorju.

Deli s prijatelji