UGODEN NAKUP

Policisti tako na koncu, da prodajajo svoje medalje

Objavljeno 22. april 2012 21.04 | Posodobljeno 22. april 2012 21.04 | Piše: S. J.

Možje v modrem se v zameno za nekaj evrov odpovejo svojim medaljam.

»Vodstvo policije je ponovno potrdilo stališče, da se zavzema za povrnitev tistih potnih stroškov delavcem policije, ki jim v skladu z uredbo pripadajo.«

LJUBLJANA – Očitno te dni res ni lahko biti policist. Trenutno finančno stanje in napovedani varčevalni ukrepi so nanje tako pritisnili, da so se nekateri izmed njih odločili svoja priznanja dati na avkcijo.

Na spletnem portalu malih oglasov Bolha.com tako lahko kupite medaljo za 10-letno službovanje v slovenski policiji. Bila naj bi odlično ohranjena, dostavijo pa vam jo v originalni škatlici s trakom za pripetje na slavnostno policijsko uniformo. Izklicna cena za medaljo je bila 12 evrov, če pa želite, da bi romala k vam, boste morali zanjo trenutno odšteti 13 evrov in 50 centov.

Spomin na vstop v Schengen

Za nekaj evrov manj si lahko privoščite spominsko medaljo, ki so jo možje v modrem prejeli ob vstopu Slovenije v schengensko območje. Medaljo s trakom krasi napis Slovenija v Schengnu, 21. 12. 2007. Medalja je odlično ohranjena, saj naj ne bi bila nikoli nošena, zadnjih pet let je namreč samevala v originalni slavnostni škatlici, ki jo dobite skupaj z medaljo. Izklicna cena za spominsko medaljo je bila 10 evrov. Avkciji še nista zaključeni.

Deli s prijatelji