NEZADOVOLJNI

Policisti: Stavka se nadaljuje, napovedana že nova

Objavljeno 21. december 2012 19.05 | Posodobljeno 21. december 2012 19.06 | Piše: M. U.

Ocenjujejo, da je bilo varčevanja na plečih zaposlenih dovolj.

Policisti bodo stavkali tudi jutri.

LJUBLJANA – Policijski sindikat Slovenije (PSS) je sklenil, da bodo nadaljevali stavko, ki so jo zamrznili konec maja, ko so z ministrstvom podpisali sporazum. Ob tem podpirajo stališča konfederacije sindikatov javnega sektorja, da vladni ukrepi pomenijo začetek razgrajevanja socialne države. Dogovor z vlado tako ne velja več in v PSS so se odločili, da 23. januarja ob 7.00 začnejo novo stavko.

Svet Policijskega sindikata Slovenije ocenjuje, da je bilo varčevanja na plečih zaposlenih dovolj.

Kaj zahtevajo?

V PSS od vlade zahtevajo, da jim prizna enakovreden položaj v pogajanjih. Da so torej enakovredni socialni partnerji, ki so reprezentativni za dogovarjanje o pogojih in ceni dela za javne uslužbence. Zahtevajo, da se masa plač za javne uslužbence prihodnji dve leti ne zmanjšuje in da policistov ter delavcev ministrstva za notranje zadeve zaradi varčevalnih ukrepov ne odpuščajo. Kljub stavki policisti trdijo, da bodo med njo zagotovili varnost ljudi in premoženja, in zagotavljajo, da bodo poskrbeli za varovanje tudi med morebitnimi novimi protesti.image

O stavki so policisti že obvestili premierja Janeza Janšo, ministra za notranje zadeve Vinka Gorenaka in prvega policista v državi Stanislava Venigerja.

 

Deli s prijatelji