TEŠ 6

Policisti Rotnika in Pušnika privedli k preiskovalnemu sodniku

Objavljeno 05. november 2014 20.02 | Posodobljeno 05. november 2014 20.03 | Piše: STA, Mo. S.

Rotnik ob prihodu na sodišče ni želel dajati izjav, že pred njim pa so prišli kriminalisti, ki so imeli s seboj več fasciklov gradiva.

Uroš Rotnik, nekdanji direktor TEŠ 6.

CELJE – Policisti so okoli 18.30 nekdanjega direktorja Termoelektrarne Šoštanj (Teš) Uroša Rotnika in nekdanjega prvega moža borznoposredniške hiše Medvešek Pušnik Bogdana Pušnika privedli na zaslišanje k preiskovalnemu sodniku sodišča v Celju. Po zaslišanju bo znano, ali bosta lahko odšla na prostost ali ne.

Rotnik ob prihodu na sodišče ni želel dajati izjav, že pred njim pa so prišli kriminalisti, ki so imeli s seboj več fasciklov gradiva.

Oba sta osumljena kaznivega dejanja s področja gospodarske kriminalitete. Kriminalisti so ju pridržali v torek, v pridržanju pa sta bila tudi čez noč in današnji dan. Policijsko pridržanje sicer lahko traja 48 ur.

Jima bodo podaljšali pripor?

Vodja specializiranega državnega tožilstva Harij Furlan je danes ob robu osrednje slovesnosti ob dnevu pravosodja v Ljubljani nakazal, da bodo preiskovalnemu sodniku zanju predlagali pripor. »Višja tožilka Darja Šlibar, ki je vseskozi usmerjala predkazenski postopek v zadevi Teš, se je odločila, da bo zoper dva osumljena predlagala uvedbo pripora,« je povedal. Za to se je, kot je razvidno iz njegovih besed, v primeru Rotnika odločila, ker so podani razlogi begosumnosti, uničenja dokazov, ponovitvene nevarnosti in vplivanja na priče. V primeru Pušnika pa naj bi bila razloga ponovitvena nevarnost in vplivanje na priče.

Poleg Rotnika in Pušnika je bil v torek pridržan še davčni svetovalec Darko Končan, čigar pridržanje pa je bilo odpravljeno v nekaj urah.

Deli s prijatelji