KRIMINALISTI V AKCIJI

Policisti pridržali nekdanjo menedžerko leta

Objavljeno 03. marec 2015 10.34 | Posodobljeno 03. marec 2015 10.54 | Piše: K. K.

Kriminalisti po neuradnih informacijah preiskujejo dokumentacijo v zvezi z dogajanjem v ACH.

Družbeniki naj bi zahtevali, da Sonja Gole odide.

NOVO MESTO – Policisti so pridržali Sonjo Gole, menedžerko leta 2004, poroča Reporter. Po poročanju tednika kriminalisti opravljajo preiskavo na sedežu novomeške družbe Adria Mobil. Policija preiskuje tudi dom Goletove, ki je tudi članica Foruma 21, ki ga je ustanovil Milan Kučan. Radio Slovenija poroča, da zaposleni v upravni stavbi danes v Adrii Mobil ne morejo v službo, medtem ko naj bi delo v proizvodnji ne bilo ovirano. Po poročanju policije je v akciji 48 preiskovalcev Nacionalnega preiskovanega uradaimage.

STA pa poroča, da v novomeški družbi Adria Mobil, ki je del skupine ACH, poteka kriminalistična preiskava. Pri novomeški policijski upravi so za STA povedali, da preiskavo vodijo ljubljanski kriminalisti, več informacij pa ne dajejo. Kriminalisti po neuradnih informacijah preiskujejo dokumentacijo v zvezi z dogajanjem v ACH.

Večinski, 65,7-odstotni delež Adrie Mobil je lani znova prešel v lastništvo ACH, potem ko je bil nekaj mesecev v rokah menedžerske družbe Protej.

ACH je sicer od marca lani v postopku preventivnega prestrukturiranja in je decembra s finančnimi upniki sklenil sporazum o finančnem prestrukturiranju; ACH se je dogovoril za podaljšanje plačila okoli 125 milijonov evrov dolga do leta 2017. Sporazum predvideva tudi prodajo nekaterih naložb, med njimi Debitela, za katerega je bila prejšnji teden podpisana pogodba o nakupu od Telekoma Slovenije ter hotelov Union in Lev.

Deli s prijatelji