POGAJANJA

Policisti pogovore z Vizjakom nadaljujejo v ponedeljek

Objavljeno 19. maj 2012 16.51 | Posodobljeno 19. maj 2012 16.51 | Piše: P. J., STA

Po petkovem srečanju naj bi dosegli napredek, zato obe strani upata na dogovor.

LJUBLJANA – Minister za delo, družino in socialne zadeve Andrej Vizjak in predstavnika obeh policijskih sindikatov, ki sta vložila podpise za začetek referendumskega postopka o zakonu za uravnoteženje javnih financ, se konec tedna ne bodo sestajali, ampak bodo pogovore o zahtevah policistov nadaljevali v ponedeljek, so povedali na ministrstvu za delo.

Delovni skupini v akciji

Ta konec tedna bosta dejavni delovni skupini, ki sta bili ustanovljeni v petek v okviru sestanka med vlado in predstavniki policijskih sindikatov ter generalnega direktorja policije Janka Gorška, je povedal predsednik Policijskega sindikata Slovenije (PSP) Radivoj Uroševič.

Policijska sindikata sta namreč v četrtek v državni zbor (DZ) vložila pobudo za začetek postopka za razpis referenduma o zakonu za uravnoteženje javnih financ. Omenjena sindikata sta tako kot večina drugih sindikatov javnega sektorja 18. aprila stavkala. Vendar pa policijska sindikata v pogajanjih z vlado nista popuščala glede plač in drugih prejemkov zaposlenih v policiji in na ministrstvu za notranje zadeve, zato stavke še niso prekinili.

Upajo na dogovor

Uroševič je v petek po sestanku predvidel, da bodo v prihodnjem tednu po vsej verjetnosti razrešili veliko težav, zaradi katerih policisti stavkajo. Po petkovem sestanku sta se sicer obe strani strinjali, da so dosegli napredek. Obe strani tudi upata na dogovor, še preden predsednik DZ Gregor Virant določi rok za zbiranje podpisov za referendum. Virant se je odločil, da za zdaj še ne bo razpisal roka za zbiranje podpisov za referenduma, saj da pogajanja med vlado in sindikatoma še potekajo.

Deli s prijatelji