OPOZORILO

Policisti končali zaostreno stavko

Objavljeno 27. april 2012 21.31 | Posodobljeno 27. april 2012 21.32 | Piše: Mo. S., STA

Današnje aktivnosti policistov veljajo kot resno opozorilo vladi.

Fotografija je simbolična.

LJUBLJANA – Policijski stavkovni odbor je vse člane zaposlene in stavkajoče pozval, naj po 18. uri nadaljujejo običajne aktivnosti kot pred zaostritvijo stavke. Policisti so v okviru zaostrovanja stavke podrobno pregledovali avtomobile na mejnih prehodih s Hrvaško, zaradi česar so nastale tudi daljše kolone.

Opozorilo vladi

Policijski stavkovni odbor je člane sindikatov namreč pozval, naj od 15. ure zaostrijo izvajanje stavke. Današnje aktivnosti policistov pa naj veljajo kot resno opozorilo vladi, da se začne resno in odgovorno pogajati o stavkovnih zahtevah obeh policijskih sindikatov, so v skupni izjavi zapisali v Policijskem sindikatu Slovenije in Sindikatu policistov Slovenije (SPS).

V soboto zaostrene stavke najbrž ne bo

Po besedah Gorazda Nemaniča iz SPS stavke v taki obliki v soboto najverjetneje ne bodo ponovili, ker ne želijo prizadeti državljanov, saj je njihova stavka usmerjena proti vladi.

Po informacijah Prometno-informacijskega centra za državne ceste približno uro po koncu zaostritve stavke ni več daljših čakalnih dob na mejnih prehodih.
 

Deli s prijatelji