NEVERJETNO

Policijsko tatico nagradili še z napredovanjem

Objavljeno 16. junij 2012 11.18 | Posodobljeno 16. junij 2012 11.18 | Piše: A. L.

Pred tremi leti je kradla državni denar, zdaj naj bi si prislužila policijsko napredovanje.

Policisti bodo stavkali tudi jutri.

CELJE – Medtem ko je administratorka na celjski policijski upravi pobirala globe, je, namesto da bi jih v celoti odvedla naprej, spravljala nekaj tudi v svoj žep. Uslužbenko so seveda zalotili. Sledila je kazenska ovadba, za krajo denarja pa je dobila tudi pisno opozorilo pred redno odpovedjo pogodbe o zaposlitvi. Administratorka je denar vrnila še pred uvedbo postopkov, zato odškodninskega postopka zoper njo niso uvedli.

Napredovanje

A ne glede na njena dejanja, ki so se po poročanju Žurnala zgodila pred tremi leti, ji vseeno napredovanje ni bilo onemogočeno. Postala naj bi bila glavna poslovna sekretarka pri enem od vodilnih na upravi. »Čeprav ne opravlja policijskega dela, ni nič manj dolžna varovati ugled policije. In zaradi storjenega bi zagotovo morala policijo zapustiti. Za vedno,« se govori v policijskih krogih. Z napredovanjem oziroma prezaposlitvijo pa ji bo pripadla še višja plača.

Še vedno v istem plačnem razredu

Na policiji potrjujejo, da je takratna administratorka še vedno zaposlena pri njih, niso pa potrdili njenega napredovanja. Iz odgovora je razbrati, da je za zdaj še vedno v istem plačnem razredu, kot je bila ob tem, ko so jo zalotili z »roko v kozarcu«.

Deli s prijatelji