EVROBASKET

Policijsko spremstvo za košarkarje: umaknite se jim

Objavljeno 02. september 2013 18.40 | Posodobljeno 02. september 2013 18.41 | Piše: A. L.

Vozniki morajo ustaviti vozila ob robu ali zunaj vozišča.

JESENICE – Gorenjski policisti bodo danes z vozili policije za spremstvo v prometu začeli spremljati vozila udeležencev evropskega košarkarskega prvenstva (EP) na Jesenicah. Tekmovalne ekipe bodo spremljali od Kranjske Gore do dvorane Podmežakla na Jesenicah in nazaj z motornimi vozili z rdečo in modro svetilko. To pomeni, da morajo vozniki takoj ustaviti in se umakniti z vozišča ter omogočiti vozilu, ki daje tak znak, in vozilu oziroma vozilom, ki ga spremljajo, prosto pot.

Odpeljete, ko je mimo avto z modro in rdečo

Vozniki morajo ustaviti vozila ob robu ali zunaj vozišča. Vožnjo smejo nadaljevati šele, ko odpelje mimo vozilo, vozili oziroma vsa vozila v koloni, vključno z zaključnim vozilom, ki daje znake z rdečo in modro svetilko. Prepovedano se je priključiti vozilu za spremstvo ali ga prehiteti.

Globa 160 evrov

Znaki, ukazi in odredbe, ki jih dajejo policisti v promet, razveljavijo prometna pravila in prometno signalizacijo. Voznik, ki ravna v nasprotju s pomenom rdeče in modre svetilke, se kaznuje z globo 160 evrov, drug udeleženec cestnega prometa pa se kaznuje z globo 80 evrov.

Tovrstna spremljanja vozil reprezentanc udeleženk prvenstva na Gorenjskem bodo policisti opravljali vse do zaključka predtekmovalnega dela prvenstva na Jesenicah oziroma do 9. septembra. »Voznike in preostale udeležence v prometu opozarjamo, naj upoštevajo znake policistov in vozilom v spremstvu omogočijo varno vožnjo mimo,« so sporočili iz PU Kranj.

Deli s prijatelji