PREVENTIVA

Policijski nateg: marico nastavili, policistov pa nikjer

Objavljeno 09. september 2012 11.05 | Posodobljeno 09. september 2012 01.03 | Piše: A. L.

Vse več tatvin je na avtocestnih postajališčih in ob bencinskih servisih.

Fotografija je simbolična.

FERNETIČI – »Pred bencinsko postajo OMV na Fernetičih je bila pred vhodom parkirana marica. Pomislil sem, da so jih oropali, kot v zadnjem času večkrat berem,« začne pripovedovati bralec Jani. Ker policistov ni bilo na spregled, je pri blagajni vprašal, ali so jih oropali. Mirno so mu odgovorili, da ne, da pa se v zadnjem času dogaja neverjetno veliko kraj v njihovi trgovini, zato so policisti pred trgovino preventivno nastavili marico. »Strah ima velike oči,« je dodal bralec.

Policijska taktika

Preverili smo na PU Koper, kjer so potrdili zgodbo: »V zadnjih mesecih smo na našem območju res zaznali več tatvin in drznih tatvin na avtocestnih postajališčih in ob bencinskih servisih. O tem smo javnost po medijih tudi obveščali. Prav zato, da bi se take tatvine omejile ali preprečile, policisti uporabljajo različne policijske taktike in metode dela, predvsem pa postajališča bolj poostreno nadzirajo. V večini primerov namreč nepridipravi kradejo tujcem, ki Slovenijo le 'tranzitirajo', zato preventivno obveščanje ni smiselno, saj naša obvestila ciljne populacije ne dosežejo.«

V OMV Slovenija marice parkirane pred vhodom v njihovo trgovino niso želeli komentirati, saj gre za aktivnosti policije.

Deli s prijatelji