IZ VRHNIŠKEGA CENTRA

Policija pritrjuje informacijam o pobegu migrantov: poglejte, kam so šli

Objavljeno 24. februar 2016 14.29 | Posodobljeno 24. februar 2016 14.29 | Piše: K. K.

Prebivalce Vrhnike je moral sinoči miriti državni sekretar z notranjega ministrstva Boštjan Šefic.

Dobova.

LJUBLJANA »Lahko vam potrdimo, da je včeraj v zgodnih jutranjih urah nastanitveni center na Vrhniki zapustilo 25 oseb, ki pa so jih policisti kasneje prestregli na mednarodnem potniškem vlaku na Jesenicah (smer Karavanke). Vsi so bili z avtobusom vrnjeni v nastanitveni center,« je tiskovna predstavnica policije Vesna Drole potrdila naše neuradne informacije o nočnem dogajanju na Vrhniki.

Naši viri sicer trdijo, da je v noči s ponedeljka na torek iz centra na Vrhniki pobegnilo več kot 30 prosilcev za azil, policiji pa vseh ni uspelo izslediti.

Portal mojaobcina.si poroča o sestanku vrhniške lokalne skupnosti s predstavniki policije in državnim sekretarjem na notranjem ministrstvu Boštjanom Šeficem. V centru, ki ima okoli 840 možnih namestitev, so trenutno nameščene družine. Prvenstveno naj bi bil center zaradi svoje lege namenjen njim in ne samskim moškim. Tako naj bi številne sogovornike sinoči zanimalo, kolikšna je največja številka, ki bi jih center lahko sprejel. Šefic se, tako poroča portal, glede tega ni želel izjasniti. Vprašanje je letelo tudi na predstavnike policije, ki so jih predstavniki lokalne skupnosti vprašali, kolikšna je kvota beguncev, ki bi jo možje postave lahko obvladovali, a je bilo odgovorjeno, da trenutno situacijo (število) obvladujejo. Predstavnik policije je dejal, da je v centru 24 ur na dan prisotnih šest policistov, hkrati pa ves čas patruljirata tudi dve mobilni patrulji. 

 

Deli s prijatelji