HIŠNA PREISKAVA

Policija na sledi slovenskim Anonymousom?

Objavljeno 06. junij 2012 16.42 | Posodobljeno 06. junij 2012 16.39 | Piše: A. L.

Danes so izvedli vsaj eno hišno preiskavo v Novem mestu. Objavljamo odredbo.

Slovenija pod drobnogledom gibanja Anonymous.

NOVO MESTO – Preiskovalni sodnik je danes odredil sodno preiskavo pri domnevno enem od članov slovenskih Anonymousov. Hišno preiskavo so opravili v Novem mestu. »Okrožno državno tožilstvo je v predlogu predlagalo, da se kot nujno preiskovalno dejanje opravi hišna preiskava pri zgoraj navedenem osumljencu, ker obstaja verjetnost, da bodo ob hišni preiskavi odkriti sledovi kaznivega dejanja ali predmeti, ki so pomembni za kazenski postopek,« je zapisano v odredbi.

Isti dan je padel SDS

Osumljeni naj bi 15. februarja letos vdrl v spletno stran – podatek je na odredbi zatemnjen – in nanjo nastavil svoje besedilo. Na spletu smo izbrskali, da so tisti dan bile napadene spletne strani občin Gorenja vas – Poljane in Moravskih Toplic pa tudi Šolskega centra Novo mesto in Šolskega centra za pošto, ekonomijo in telekomunikacije. Na vseh omenjenih spletnih straneh se je pojavil zapis: »Anonymous is watching you :) By Sokc from Slovenia.« V odredbi to sicer ni omenjeno, je pa bila isti dan 'zrušena' tudi spletna stran vladajoče stranke, to je SDS.

Tako imenovanega Sokca naj bi izsledili prek IP-številke. Kdo se skriva za njo, pa je razkril Amis, saj je šlo za njihovega naročnika.

Imajo pravega?

Po naših podatkih osumljeni naj ne bi bil dejaven 'anonsi', ampak naj bi le objavljal linke na družabnem omrežju. »Enkrat ali dvakrat se je pojavil na našem IRC-kanalu. To je vse. So pa verjetno v resnici dobili podatke od anona imenovanega Sabu, ki je bil aretiran pred časom v Ameriki in je izdajal naše vzdevke. Sabu je prav tako sodeloval v nekaterih akcijah v Sloveniji in prepričan sem, da je izdal tudi nekaj naših vzdevkov ...« smo izvedeli iz vrst Anonimnih.

Deli s prijatelji