NAPAD

Policija na gradu: odvetnik župana s pestjo v obraz

Objavljeno 13. maj 2016 10.49 | Posodobljeno 13. maj 2016 10.49 | Piše: A. L.

Storilca so takoj po napadu ovadili policiji, MO Ptuj pa bo za zaščito integritete in funkcije župana ter ukrepanje proti napadalcu izkoristila vsa pravna sredstva.

Miran Senčar, MO Ptuj, ima na voljo službeno vozilo toyota land cruiser 3.0 D-4D, ki je bila kupljena leta 2008 (leta 2008 je bil župan Štefan Čelan). Nabavna vrednost je bila 52.845 evrov.

PTUJ – Včeraj popoldne se je na Ptujskem gradu zgodil incident, v katerega sta bila vpletena župan Mestne občine Ptuj Miran Senčar in odvetnik Igor Majnik. Po poročanju nekaterih medijev naj bi Majnik udaril Senčarja.

Kaj se je zgodilo in kdo je napadel koga, smo vprašali kar župana. Odgovor smo dobili iz službe za stike z javnostjo:

»Župan MO Ptuj Miran Senčar je po včerajšnjem napadu le površinsko poškodovan, kar je potrdil tudi včerajšnji zdravniški pregled. Svoje delo opravlja nemoteno in po urniku. Izjavo o dogodku sta tako MO Ptuj kot župan podala že včeraj. Dodatnih komentarjev nimamo, saj ozadja napada in novih dejstev iz preiskave ne poznamo, prav tako ne bomo komentirali domnevnih navedb napadalca v medijih. Fizični napad na javno osebo najostreje obsojamo, takšne stvari se enostavno ne smejo dogajati. Storilca smo takoj po napadu ovadili policiji, Mestna občina Ptuj pa bo za zaščito integritete in funkcije župana ter ukrepanje proti napadalcu izkoristila vsa pravna sredstva. Dogodka ne MO Ptuj in ne župan ne bosta dodatno komentirala do znanih novih dejstev ali izidov preiskave in pravnih postopkov. Županova prva prioriteta je bila in ostaja vodenje MO Ptuj.«

Tole so s ptujske občine sporočili sinoči, nekaj minut po 23. uri. Zapis objavljamo v izvirniku. »Na pogostitvi po uradnem delu današnjega sprejema ob 45. obletnici območne Obrtnopodjetniške zbornice je k družbi župana Mestne občine Ptuj Mirana Senčarja pristopil znan ptujski odvetnik in ga s pestjo udaril v obraz. Fizični napad je nadaljeval z verbalnim izzivanjem in telesnim provociranjem pretepa. Župan se na provokacije ni odzval. Miran Senčar je dogodek zapustil in o napadu takoj obvestil policijo. Na kraju dogodka je policija sestavila zapisnik in župana poslala na zdravniški pregled, ki ga bo opravil še danes, sam pravi, da je le lažje poškodovan. Storilca policija na dogodku ni našla. Mestna občina Ptuj dogodek najostreje obsoja, saj gre za prvi znan tovrsten napad na uradno osebo na javnem dogodku. Izjave storilca občina ne bo komentirala, bo pa proti njemu uporabila vsa pravna sredstva in vztrajala pri kazenskem pregonu. Ravnanje storilca, po poklicu odvetnika, bo občina prijavila tudi Odvetniški zbornici Slovenije in zahtevala strokovno presojo ravnanja in ukrepanje. Miran Senčar, župan Mestne občine Ptuj, je ob dogodku povedal: »Napada nisem na noben način provociral in nanj tudi nisem odreagiral, vse skupaj pa se je zgodilo tudi pred pričami, ki so to potrdili tudi policiji. Takšnega načina reševanja kakršnihkoli osebnih zamer ali konfliktov ne odobravam, ne glede na njihovo vsebino, in ga globoko obsojam, saj gre za fizični napad na javno in uradno osebo. Moje poslanstvo tudi po dogodku ostaja vodenje Mestne občine Ptuj. Kot Miran Senčar se na napad ne bi odzval. Kot župan pa to moram, saj gre za nedopusten napad na javno osebo na javni prireditvi pred ljudmi, zato se bomo proti storilcu na občini poslužili vseh pravnih sredstev. Uradni postopek sem sprožil tudi pri organih pregona.«

Za komentar smo poskušali priklicati tudi odvetnika Majnika, a je njegov mobilni telefon zvonil v prazno.

Deli s prijatelji