TIRALICA

Policija išče brata poslanca Marijana Pojbiča

Objavljeno 28. junij 2013 09.12 | Posodobljeno 28. junij 2013 09.20 | Piše: Aleksandar Lukić

Naši viri iz Sladkega Vrha so potrdili, da je iskana oseba brat poslanca Pojbiča.

Iskani Anton Pojbič.

MARIBOR, SLADKI VRH – »Ne vem, ali ste opazili: med iskanimi osebami je na strani Policije objavljen Anton Pojbič. Če ga pogledate, je precej podoben bratu enega od državnozborskih poslancev,« nam je sporočil bralec, ki ni želel biti imenovan. V poslanskih klopeh sicer sedi poslanec SDS Marijan Pojbič, ki ima, kot je javnosti znano, tudi brata Franca Pojbiča.

Pri opisu iskanega Pojbiča je navedeno, da je bil nazadnje viden v Sladkem Vrhu, iz tega kraja pa prihaja tudi Marijan Pojbič. Na njegov službeni e-naslov smo mu 19. junija posredovali vprašanja, ali gre za brata, bratranca ali kakšno drugo sorodstveno razmerje z iskano osebo, a nam do danes na poslano e-pošto ni odgovoril.

Vendarle se je javil

Danes pa nam ga je vendarle uspelo priklicati: »Sem na dopustu,« je dejal, zato smo ga na hitro povprašali o njegovem bratu, ki ga išče policija. Zelo na hitro je z neprijetnim tonom odvrnil: »Kaj mene vpletate? Jaz z njim nimam nič, pokličite njega. Več let ga že nisem videl.« Ob tem pa je še dodal: »Proti vsakemu, ki me bo vpletal z njim, bom vložil zasebno tožbo.«

O iskanem bratu smo povprašali tudi poslančevega brata, Franca Pojbiča, ki nas je ravno tako zelo na hitro odslovil: »Kakšno zvezo ima to? Ne dovolim objave svojega imena ob osebah, s katerimi nimam nič. Ne dovolim. Ni pošteno do mene.« Na vprašanje o sorodstvenem razmerju nam je odvrnil, da ne bo dovolil zlorabe svojega imena.

Sladkovršani: To je poslančev brat!

»Tudi Anton je brat poslanca,« nam je pritrdil tudi vir iz Sladkega Vrha in razložil, da so se pri hiši Pojbičevih rodili štirje sinovi in še dve dekleti. Četrti brat naj bi bil Dani, je dodal sogovornik.

Svojo ženo oziroma partnerico je Anton po pripovedi domačina zapustil že pred leti, nazadnje pa naj bi ga bili videli z dekletom iz radgonskega nočnega kluba. Preden je izginil v neznano, je po govoricah Sladkovršanov za seboj pustil kar nekaj dolgov. Ali so tudi ti vzrok za izdajo tiralice, ni znano. Na policiji so pojasnili le, da je »zoper omenjeno osebo Okrožno sodišče v Mariboru 6. junija 2013 odredilo mednarodno tiralico in evropski nalog za prijetje in predajo, zaradi suma storitve kaznivega dejanja poslovne goljufije po 234/a KZ RS«.


Poslovna goljufija (citat iz Kazenskega zakonika RS)

234.a člen

(1) Kdor pri opravljanju gospodarske dejavnosti pri sklenitvi ali izvajanju pogodbe ali posla preslepi drugega s prikazovanjem, da bodo obveznosti izpolnjene, ali s prikrivanjem, da obveznosti ne bodo ali ne bodo mogle biti izpolnjene, zaradi delne ali celotne neizpolnitve obveznosti pa nastane za stranko ali koga drugega premoženjska škoda, se kaznuje z zaporom do petih let.

(2) Če je zaradi dejanja iz prejšnjega odstavka nastala velika premoženjska škoda, se storilec kaznuje z zaporom od enega do desetih let.

(3) Če je zaradi dejanja iz prvega odstavka tega člena  nastala majhna premoženjska škoda, se storilec kaznuje z denarno kaznijo ali z zaporom do enega leta.

 

Deli s prijatelji