PRAVNA DRŽAVA

Policija bo le obravnavala divjo vožnjo Zorana Jankovića

Objavljeno 26. julij 2012 09.29 | Posodobljeno 26. julij 2012 09.29 | Piše: D. P.

Ljubljanski župan je ogrožal sebe in ostale udeležence v prometu.

Zoran Janković, kot kaže, ne bo dobil položnice.

LJUBLJANA – Policija je iz pred dnevi objavljenega videoposnetka vožnje Zorana Jankovića ugotovila, da vsebujejo znake prekrškov, in celo kaznivega dejanja. Ker so podani sumi, se bo začel postopek zoper župana.

Proti Kopru 200 km/h

Naj spomnimo, da je prvak Pozitivne Slovenije Zoran Janković po avtocesti – sodeč po posnetku, ki ga je objavil Požareport – divjal tudi 200 kilometrov na uro. S svojim mercedesom serije E se je peljal iz Ljubljane proti Kopru. Družbo pa mu je na sovoznikovem sedežu delala njegova žena Mija.

Jankovića so snemali osem minut, župan pa se je peljal tja do 200 kilometrov na uro. Četudi je ponekod hitrost omejena na 110.

Po štirih sestankih odločitev

Vodstvo policije naj bi po poročanju Požareporta na temo Jankovića in objavljenega posnetka opravilo vsaj štiri krizne sestanke, na zadnjem pa so se odločili za ukrepanje.

Goršek prikrival?

Ob tem avtor članka opozarja na vedenje direktorja policije Janka Gorška, ki naj bi bil tajne policijske informacije prenašal do nekdanje ministrice Katarine Kresal, hkrati pa jih skrival pred Vinkom Gorenakom.

Deli s prijatelji