DEŽEVJE

Poletne nevihte: poplavljene hiše, luknjaste strehe

Objavljeno 24. junij 2013 10.41 | Posodobljeno 24. junij 2013 10.41 | Piše: A. L.

Gasilci so imeli od včeraj zvečer precej dela.

Bohinj.

Danes so se marsikje prebudili v deževno jutro, nekaterim pa so jo obilnejše padavine zagodle že včeraj zvečer.

Folijo čez streho

Danes zjutraj okoli 8. ure je voda zalivala hišo v Dolah pri Polici v občini Grosuplje. Že slabe pol ure prej so morali na pomoč priskočiti v Markovcih pri prekrivanju strehe s folijo.

Ob 5.45 je na Efenkovi cesti v Velenju meteorna voda zalila kletne prostore stanovanjske hiše. Posredovali so gasilci PGD Velenje in ob pomoči sesalca posesali vodo iz prostorov.

12 kubikov mulja in peska na cesti

Včeraj zvečer ob 22.35 je na regionalno cesto Ormož–Središče ob Dravi, med ormoško obvoznico in naseljem Pušenci, meteorna voda naplavila okoli 12 kubičnih metrov mulja in peska. Gasilci PGD Ormož so naplavljeni material odstranili, cestišče pa v dolžini približno 100 metrov oprali in očistili.

Potok ogrožal objekte

Dobre pol ure prej je narasel potok ogrožal gospodarske in stanovanjske objekte v naselju Frankovci v občini Ormož. Gasilci PGD Loperšice in Ormož so nadzirali poplavljena dvorišča, dokler voda ni odtekla.

Ob 20.55 je zaradi močne nevihte meteorna voda zalila kletne prostore stanovanjske hiše in cestišče pred gostinskim lokalom v Tišini. Vodo so izčrpali gasilci PGD Tišina. Le nekaj minut prej je meteorna voda zalila kletne prostore stanovanjske hiše v naselju Mihovci pri Veliki Nedelji v občini Ormož. Posredovali so gasilci PGD Velika Nedelja. 

Meteorna voda je ob 20.34 zalila kletne prostore gasilskega doma v naselju Loperšice v občini Ormož. Okoli 800 kubičnih metrov vode so izčrpali gasilci PGD Loperšice ter odstranili mulj in poplavljen inventar.

Deli s prijatelji