UŽIVAJTE

Poletje se vrača: v petek morda celo čez 30

Objavljeno 16. september 2015 21.46 | Posodobljeno 16. september 2015 21.46 | Piše: Mo. S.

Prihajajoča dneva bosta vroča, nato pa sledi poslabšanje, ko niti čez dan ne bo toplejše od 20 stopinj.

Dva dni bo še pravo poletje.

LJUBLJANA – Od letošnjega poletja, ki nas je razvajalo s soncem in visokimi temperaturami, se vsaj še dva dni ne bomo poslovili, saj se sredi septembra dobesedno vrača, nato pa se nam bo morda vendarle pokazala jesen.

Danes bodo še mogoče krajevne padavine, zlasti plohe.

Morda čez 30, nato konkreten padec

Dežurni vremenoslovec pri Agenciji RS za okolje (Arso) Andrej Pečenko nam je povedal, da bosta četrtek in petek sončna in zelo topla. Na jugovzhodu države se bo ogrelo tudi do približno 30 stopinj Celzija, morda celo kakšno stopinjo več. Ogretemu ozračju bo pomagal tudi jugozahodnik, ki bo nekaj dni še vztrajal nad našimi kraji.

Še bolj vroče kot pri nas bo na Balkanu in v Panonski nižini.

Ob koncu tedna pa se bodo razmere spremenile. V soboto čez dan se bo ogrelo do kakšnih 25 stopinj Celzija, v naslednjih dneh pa se bo še ohladilo. V nedeljo bomo tako izmerili zgolj od 15 do 20 stopinj, podobno pa bo tudi v začetku naslednjega tedna. Po dveh suhih dnevih se bo povečala tudi možnost padavin, ki pa ne bodo obilne.

Morda letos res ne bo več tako toplo, kot smo bili zadnje mesece vajeni, bo pa jesen s seboj prinesla posebne čare, ki jih poletje ni imelo.

Preberite podrobnosti o vremenu na našem vremenskem portalu.

Deli s prijatelji