VISOKE TEMPERATURE

Poletja še ni konec. Nov vročinski val?

Objavljeno 14. september 2015 20.47 | Posodobljeno 14. september 2015 20.48 | Piše: E. C.

Na Hrvaškem se bodo temperature spet povzpele nad 30 stopinj Celzija, v notranjosti države pa jih bodo v petek namerili celo do 36.

Izredno visoke temperature postajajo stalnica.

ZAGREB, LJUBLJANA – Tudi morje je še vedno prijetno toplo za kopanje. Poletje ne popušča. Vročinski val se vrača na Hrvaško.

Današnje jutranje temperature so bile po vsej Hrvaški višje od povprečja za ta letni čas, višje pa bodo tudi dnevne temperature. »Poletje se je vrnilo,« se veselijo Hrvati. Današnje dnevne temperature bodo med 25 in 30 stopinjami, naslednje dni pa bodo še višje. Najbolj vroč bo četrtek, ko bodo termometri v notranjosti države pokazali čez 30 stopinj, v Slavoniji celo do 36. Temperature morja so še vedno prijetne za namakanje in se gibljejo od 22 do 25 stopinj Celzija.

Če že razmišljate, da bi se konec tedna odpeljali na Hrvaško, potem vam ta del novice ne bo všeč. V soboto popoldne se bo namreč vreme skisalo, v nedeljo pa se bodo temperature gibale »zgolj« okoli 20 stopinj Celzija.

Kako bo ta teden pri nas?

Tudi pri nas se bo počasi segrevalo. Danes sredi dneva so v severozahodni Sloveniji ob nevihtah mogoči močnejši in dolgotrajni nalivi. Ob tem lahko hitro narastejo manjši vodotoki.

V sredo bo v zahodni in ponekod v osrednji Sloveniji zmerno do pretežno oblačno s krajevnimi padavinami, delno nevihtami, drugod bo večinoma sončno. V četrtek bo sončno in toplo, le v zahodnih krajih bo več oblačnosti. Pihal bo jugozahodnik. Konec tedna se bodo temperature dvignile do 30 stopinj Celzija.

image

Deli s prijatelji