PRESENEČENI?

Poletja še ni konec: konec tedna visoke temperature

Objavljeno 24. september 2012 10.30 | Posodobljeno 24. september 2012 10.30 | Piše: A. L.

Na Balkanu bodo merilci temperature namerili krepko preko 30 stopinj, pri nas bomo malenkost pod to mejo.

V petek bo zelo vroče, nato sledi ohladitev.

LJUBLJANA – »Na Balkanu bo vroče. Pri nas pa bo v četrtek in petek v vzhodni Sloveniji največ do 27 stopinj,« razkriva dežurni prognostik pri Agenciji RS za okolje (Arso) Janez Markovšek. Ali se bo takšno vreme nadaljevalo tudi v vikend, Markovšek pravi, da je še vprašljivo. Trdi pa, da bodo visokih temperatur deležni predvsem v Posavju, na Štajerskem in v Prekmurju.

Ponoči dež

Danes bodo dnevne temperature od 18 do 24 stopinj Celzija, ob morju in vzhodni Sloveniji pa do 26. Ponoči nas bo prešla hladna fronta. Že zvečer se bo dež v zahodnih krajih nekoliko prehodno okrepil in se razširil nad večji del Slovenije. Možne so krajevne nevihte z močnejšimi nalivi. 

Jutri do 24 stopinj

»Do jutri zjutraj bo dež ponehal in v večjem delu države bo jutro precej jasno. Po nekaterih nižinah bo nastala megla. Največ oblačnosti bo v zahodnih krajih. Čez dan bo na vzhodu sončno, drugod pa spremenljivo. Predvsem na Primorskem in Notranjskem bo pretežno oblačno, kajti zapihal bo jugozahodni do južni veter, rahlo pa bo tudi deževalo. Ponoči so ob prehodu vremenske fronte mogoče nevihte z močnejšimi nalivi. Prehodno bo zapihal severni veter, predvsem na Štajerskem in v Pomurju. Jutri čez dan bodo temperature od 18 do 24 stopinj,« napoveduje Markovšek.

Lepo, a vetrovno

Od srede do petka bo v znamenju okrepljenega jugozahodnega vetra. To pomeni, da bo največ sončnega vremena v vzhodni Sloveniji, kjer bo tudi precej toplo. Temperature bodo nad 25 stopinj. Drugod po Sloveniji bo več oblačnosti, predvsem v zahodnih krajih pa bo občasno rahlo deževalo. Ob morju bo vse dni pihal okrepljeni jugo. »Skratka, toplo, vetrovno vreme, nekaj dežja na zahodu in tudi nekaj več oblačnosti, precej lepo pa v vzhodni Sloveniji, a bo vetrovno, še dodaja dežurni prognostik.

Deli s prijatelji