ŠE BOLJŠI

Polet se vrača v Slovenske novice

Objavljeno 07. januar 2015 21.00 | Posodobljeno 07. januar 2015 21.00 | Piše: Primož Kališnik
Ključne besede: polet

Četrtkovim Novicam bo ponovno priložen Polet, tokrat v prenovljeni in še privlačnejši podobi! Zato zjutraj hitro v trafiko po vaš najljubši časopis, če vam ga v nabiralnik ne bo prinesel že naš dostavljavec.

Rekreacija in spomini: Primož Kališnik, urednik priloge Polet O2, Tone Fornezzi Tof, dolgoletni sodelavec Slovenskih novic, in Klemen Dolenc, ustanovni član kluba Novice Extreme na lanski mali Franji. Tof si je za 80 let zaželel tekmovanja, ki ga je sam zastavil, mi pa smo mu pomagali. Pravzaprav so ga na Franjo spravile Novice, saj je bila poleg še zdravnica in sodelavka Poleta O2 Nada Kozjek Rotovnik. Boste letos na Franji tudi vi z nami?

Drage bralke in bralci Novic!

Nazaj smo! Po dolgem času se Polet, zdaj z imenom Polet O2 (O2 kot kisik), vrača domov. V Slovenske novice. Zakaj domov? Zato, ker je prvi Polet, s svojo rekreativno vsebino, ki je v gibanje spravila precej Slovencev, nastal iz tistega, kar je bilo dolga leta zapisano vsak ponedeljek v prilogi Novic Finale. Stran z imenom Novice Extreme je kriva za marsikatero zdaj slavno športno in rekreativno prireditev pri nas, pa trudi za delček kakšnega olimpijskega odličja. Ne le enega!

Brez vsakršnega pretiravanja lahko zapišem, da se je množična slovenske športna rekreacija zares začela s Slovenskimi novicami, davno nazaj. Potem je rekreacija v Novice dolgo časa prihajala s Poletom. Zdaj se Polet s tistim Ovrača v Novice z željo, da bi naši športni rekreaciji dali nov zagon. Da bi o tem, da je v teh težkih časih mogoče težave premagati z nasmehom, ki ga človeku podari gibanje na prostem, prepričali čim več ljudi po vsej državi, zlasti mladih.

Brez Slovenskih novic bi to težko storili – z njimi, kot najvplivnejšim slovenskih tiskanim medijem in seveda tokrat s spletno stranjo tega časopisa, pa nam bo zagotovo uspelo.

Vesel bom, če se boste z nami odpravili na novo popotovanje k samem sebi, na popotovanje, kjer je nagrada znoj in kjer se je treba za uspeh malo potruditi – prepričan sem, da nam bo to uspelo. Tisti, ki bodo pisali za Polet O2 vedo, da gibanje pomeni predvsem sproščenost, zabavo in užitek, in mnogo manj tekmovanje. Saj bomo šli tudi na kakšno ne preveč zahtevno rekreativno tekmo, jasno, a tista najpomembnejša tekma je ona s samim seboj.

Dovolite mi, da na koncu dodam še nekaj v svojem imenu: tudi sam sem vesel, da smo spet skupaj; svojo novinarsko pot sem začel pri Delu Plus, predhodniku Slovenskih novic, in potem takoj pri vašem časopisu.
Oboje od prvega dne.

Takih pa nas na Slovenskih novicah ni več prav veliko.

Se vidimo, vsak mesec, v vašem in našem časopisu, in vsak dan, če bo treba, na spletu
image.

Primož Kališnik

Deli s prijatelji