UMIK

Poleg riža so zapakirani insekti

Objavljeno 01. oktober 2012 22.26 | Posodobljeno 01. oktober 2012 22.26 | Piše: Mo. S.

S polic umikajo riž Arborio in mešanico za testo s koščki čokolade.

LJUBLJANA – Inšpektorat za kmetijstvo, gozdarstvo, prehrano in okolje vse potrošnike obvešča, da ga je nosilec živilske dejavnosti Eta, d. d., seznanil z rezultati internega nadzora, ki so pokazali prisotnost insektov v posameznih pakiranjih riža.

»Na podlagi navedenega je nosilec živilske dejavnosti sprožil postopek umika celotnega lota živila iz prometa. Potrošnike seznanjamo, da lahko sporni proizvod vrnejo na prodajno mesto,« potrošnikom sporoča ministrstvo za kmetijstvo in okolje. Gre za izdelek riž Arborio, ki je pakiran v kilogramske zavoje, izvira iz Italije, uvoznik pa je Eta, d. d. Rok uporabe spornega živila je 17. julij 2014.

image

Odpoklic testa za mafine

Ministrstvo sporoča še, da je umik svojega živila izvedel tudi dobavitelj Dr. Oetker, d. o. o., iz Trzina. S polic tako umika živilo Muffins (mešanico za testo s koščki čokolade), ki je pakirano v embalažo po 360 gramov. Proizvajalec je Dr. Oetker Kft iz Madžarske, rok uporabe pa september 2013.

»Umik je bil izveden, ker živilo kot izdelek iz sestavin, ki deklarirano ne vsebujejo jajc, vsebuje jajčne beljakovine in je posledično nevarno za skupino potrošnikov, ki je alergična na jajca. Za druge potrošnike je živilo varno,« je ministrstvo zapisalo na svoji spletni strani.

Deli s prijatelji